На засіданні виконавчого комітету було прийнято ряд важливих рішень

Невдовзі відбудеться конкурс з визначення перевізників на деяких міських автобусних маршрутах загального користування. Рішення про проведення даного конкурсу прийняли члени виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, під час засідання, яке відбулося 26 січня.  Члени виконавчого комітету визначили, що процедура конкурсу відбудеться 04 березня ц.р. Визначатимуться перевізники на міських автобусних маршрутах загального користування №№1, 2а, 3, 4, 5, 10, 11, 15, 16, 17, 18, 19. Крім того, даним рішенням було затверджено умови конкурсу, кошторис витрат, пов’язаних з його підготовкою та проведенням.
«Метою конкурсу є визначення таких перевізників, які будуть забезпечувати комфортний проїзд білоцерківців, відповідно із вимогами чинного законодавства. Крім того, в місті заплановано розробку транспортної схеми руху, яку здійснюватимуть відповідні фахівці, враховуючи досвід міст України. Для цього вивчатимуться напрямки руху в місті, пасажиропотік та ін.. До розробки транспортної схеми залучатимуться представники громадських організацій та перевізники» -  зазначив міський голова Геннадій Дикий.

В ході засідання виконавчого комітету було затверджено  комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості біля деяких міських установ.  Встановлено режим роботи ряду об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення. Затверджено вичерпний перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги суб’єктами підприємницької діяльності.
Крім того, члени виконавчого комітету затвердили вартість харчування вихованців комунальних дошкільних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх, професійно-технічних закладів.

Під час засідання також було розглянуто ряд питань захисту прав дітей та сімей.  Зокрема,  рішення щодо надання дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування відповідного юридичного статусу та встановлення над ними і майном, яке їм належить, опіки та піклування;   щодо визначення порядку участі батька у вихованні його дочки та про зміну прізвища дитини.
 Виконавчим комітетом було розглянуто рішення  про деякі питання щодо захисту житлових та майнових прав дітей, згідно з яким 8 батькам надається дозвіл на відчуження житла і майна, право власності на яке, або право користування яким мають діти. Даним рішенням передбачено, що при вчиненні батьками нотаріальних дій із житлом та майном їх дітей не може бути допущено звуження майнових прав дітей. Також на засіданні виконкому було затверджено новий склад комісії з питань захисту прав дитини, до складу якої ввійшли представники різних управлінь та відділів виконкому, представники громадськості та депутати міської ради.

В різному  директор КП Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» Н.Скурідіна довела до відома присутніх інформацію щодо питання розрахунків даного підприємства за спожитий природний газ .
Зокрема, наголосила, що заборгованість за спожитий природний газ складає 90 009,3 тис.грн., в тому числі заборгованість споживачів за теплову енергію складає  80 952, 6 тис.грн.
Відмітила, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження  Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу» відкрито рахунки із спеціальним режимом використання. Усі категорії споживачів сплачують кошти саме на ці рахунки. Кошти автоматично перерозподіляються банківською установою на рахунки НАК «Нафтогаз України».  Це приводить до дефіциту коштів у КП Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа», яке не має коштів на оплату першочергових платежів, а саме податків та заробітної плати, а також на проведення господарської діяльності.
Крім того, директор КП Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» Н.Скурідіна відмітила, що ситуація погіршується і умовами договору на постачання природного газу, редакція яких нав’язана підприємствам теплокомуненерго з боку НАК «Нафтогаз України». Це стосується порядку зарахування коштів, що надходять на рахунки постачальника природного газу. Зарахування коштів в рахунок погашення заборгованостей із штрафних санкцій за минулі періоди може призвести до  банкрутства підприємства.

Члени виконавчого комітету прийняли рішення з метою недопущення  зупинки роботи КП Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» та зриву опалювального періоду 2015-2016рр., підтримати звернення Міжгалузевої асоціації розвитку систем теплопостачання «Укртеплокомуненерго» до Віце-прем’єр міністра України щодо скасування Постанови Кабінету Міністрів України № 217;
 до депутатів Верховної Ради України стосовно прийняття законопроекту №2706, яким передбачається введення мараторію на нарахування та стягнення штрафних санкцій по заборгованостям за прожитий природний газ, яка виникла у зв’язку із несвоєчасним розрахунками держави по пільгам, субсидіям, дотаціям та фінансуванню бюджетних установ;
передбачити  в міському бюджеті кошти на проведення організаційно-технічних заходів по підготовці до опалювального періоду 2016-2017рр. та на встановлення будинкових вузлів обліку теплової енергії та ін.



Опубліковано: 27 січня 2016 року
Поділитися