На позачергових виборах народних депутатів України у Білій Церкві працюватимуть представники ОБСЄ

21 липня 2019 року відбудуться позачергові вибори народних депутатів України. За ходом їх організації та проведення, як і на минулих виборах, спостерігатимуть представники ОБСЄ.

21 червня секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель та  радник міського голови Микола Антонюк провели зустріч із довгостроковими спостерігачами – Маріам Табатадзе (Грузія) та Томасом Лєшке (Німеччина), які прибули до міста.  Їхнім завданням є оцінка парламентських виборів щодо зобов’язань перед ОБСЄ та інших міжнародних зобов’язань і стандартів демократичних виборів, а також національного законодавства.  Спостерігачі будуть стежити за проведенням передвиборчої агітації у Білій Церкві, Фастові та Макарові, за роботою ОВК та місцевої влади, дотриманням законодавства, пов’язаного з виборами та його імплементацією, медіа-середовищем та вирішенням можливих суперечок, пов’язаних з виборами та ін. Протягом виборчого процесу спостерігачі систематично відвідуватимуть наше місто, після виборів – нададуть висновки своєї роботи.

У день виборів працюватимуть ще й  короткострокові спостерігачі. Вони стежитимуть за відкриттям виборчих дільниць, голосуванням, підрахунком бюлетенів та зведенням результатів голосування.

Вадим Кошель  та  Микола Антонюк  запевнили, що міська влада максимально сприятиме роботі спостерігачів від ОБСЄ та проводитиме необхідні заходи для належної організації та проведення  чесних виборів народних депутатів України .

У ході зустрічі було обговорено питання налагодження роботи ОВК, ДВК; проведення тренінгів для членів виборчих комісій; технічного забезпечення виборчих дільниць міською владою тощо.

Гостей також було ознайомлено із історією Білої Церкви, основними етапами його становлення як промислового центру, соціально-культурною сферою міста, функціонуванням національних меншин, зареєстрованих у місті. Спостерігачів цікавили питання щодо гендерної рівності, зайнятості населення, заходів по соціальній підтримці тимчасово переміщених осіб з окупованих Криму та Східних регіонів України та ін.

 

На позачергових виборах народних депутатів України у Білій Церкві працюватимуть представники ОБСЄ


Опубліковано: 21 червня 2019 року
Поділитися