На порядку денному виконкому

21 серпня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, під час якого було  розглянуто майже 40 важливих питань, які врегульовуватимуть життєдіяльність нашої громади.

Перед початком засідання депутати Київської обласної ради Олександр Поляруш та Юрій Савчук вручили від імені Київської обласної ради Подяки представникам будівельної галузі з нагоди їх професійного свята.

Фото тут

Внесені зміни до організаційного забезпечення реалізації заходів Програми підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025рр.

 

Члени виконкому внесли зміни до рішення про забезпечення реалізації  Програми підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025рр., а саме у частині допомоги на санітарно-курортне лікування  знято обмеження з термінів відпочинку.

 

Трьом загиблим захисника України буде встановлено меморіальні дошки

 

З метою пошани та увічнення пам’яті загиблих воїнів нашої громади було надано дозвіл на встановлення меморіальних дошок на школах, в яких вони навчалися.

 

Так, на фасаді Терезинської гімназії-початкової школи буде встановлено пам’ятні дошки на честь Чікова Віктора Олеговича та Шаблевського Володимира Вікторовича.

На фасаді приміщення Томилівської гімназії-початкової школи розмістять меморіальну дошку  Резніченку Сергію Олеговичу.

 

Пам'ять про кожного загиблого українця, того, хто віддав своє життя за нашу свободу -назавжди буде у наших серцях.

 

Про ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку з 01 вересня 2023 року

 

Це рішення є традиційним, його ухвалюють щороку напередодні нового навчального року з метою проведення своєчасного і в повному обсязі обліку дітей дошкільного, шкільного віку Білоцерківської міської територіальної громади та захисту прав здобувачів освіти. Відповідальним за ведення обліку дітей є управління освіти і науки.

 

Рішенням також закріплено території обслуговування за закладами загальної середньої освіти

комунальної власності Білоцерківської громади для здобуття початкової та базової загальної середньої освіти.

 

На управління освіти і науки також покладено виконання всіх заходів щодо ведення реєстру, обліку учнів і вихованців, їх зарахування, переведення, відрахування та відвідування ними навчальних занять тощо.

 

Затверджено Перелік найпростіших укриттів у закладах освіти

Даний Перелік затверджено з метою забезпечення  належних і безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах правового режиму воєнного стану. Зауважимо, що вказані у Переліку приміщення закладів освіти комунальної власності громади вважаються найпростішими укриттями відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України та використовуватимуться в першу чергу для захисту учасників освітнього процесу під час організації очної та очно-дистанційної форми навчання.

 

Всього до Переліку входять 70 укриттів: 30 - у школах громади, 37 - у дитячих садочках та 3 - у закладах позашкільної освіти.

 

Рішенням передбачено, що освітній процес у кожному із закладів освіти за очною та змішаною формою буде організовано після здійснення всіх необхідних заходів з приведення найпростішого укриття у відповідний стан готовності.

 

Про демонтаж тимчасових споруд

У ході засідання прийнято рішення про демонтаж тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності фізичними особами-підприємцями, що розміщені по вул. Митрофанова (в районі житлового будинку № 2) та по просп.Незалежності (в районі житлового будинку № 36). Обидва МАФи порушують Правила благоустрою території м. Біла Церква. Також демонтують самовільно встановлену тимчасову споруду (металеву будку), розташовану на земельній ділянці в районі будинку № 98 по вул. Шолом – Алейхема.

Інші рішення, ухвалені під час засідання:

-призначено уповноважених осіб відповідальних за організацію та проведення публічних закупівель для потреб виконавчого комітету Білоцерківської міської ради;

  • встановлено за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи деяких підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності;
  • cтворено комісію по прийняттю в комунальну власність громади від Громадської організації «Важливі дії» майна - дитячого ігрового майданчика та спортивного майданчика, що встановлені цією організацією в районі житлового будинку № 155а по вул. Марії Приймаченко;
  • затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул.Волонтерська, 4а, вул.І. Кожедуба та по вул. Гайок;
  • розглянуто ряд питань щодо забезпечення прав дітей, опікунських питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

 

На порядку денному виконкому


Опубліковано: 21 серпня 2023 року
Поділитися