На полотнах: весна, квітка та жінка

05 березня у виставковій залі бібліотеки №8 відбулося відкриття виставки-конкурсу картин «Квіти серед квітів».

Виставка «Квіти серед квітів» є традиційною у Білій Церкві, вона відбувається у перші дні весни, саме у той період, коли пробуджується  природа та людські настрої. 

Білоцерківські майстри пензлю особливо чуттєво та виразно, за допомогою фарб вміють передати на своїх полотнах красу, яку часто ми не помічаємо у повсякденному житті. Відволіктися від щоденних клопотів, завітати на виставку та отримати позитивні емоції та незабутні враження має кожен білоцерківець, дорослий та малий. 

Отож, учасниками виставки стали 32 білоцерківських художників з числа як професіоналів, так і аматорів, які надали на розгляд компетентного журі 81 картину.   Представлені роботи відповідають весняній тематиці виставки. Окрім жіночих портретів на полотнах зображено квіти та натюрморти.

Під час заходу членами конкурсного журі було визначено переможців у двох номінація – жіночий портрет і натюрморт.  Знаковим є те, що  перемогу у обох номінаціях здобули  саме жінки:

- номінація «Портрети» - Олена Гайдаєнко за роботу «Анастасія»; Ольга Мілейко за роботу «Раїса»; Тетяна Матвієнко за роботу «Легкий бриз»;

- номінація «Натюрморт» - Світлана  Мороз за роботу «Польові квіти»; Тетяна Фокіна за роботу «Ніжність півонії»; Лідія Федькевич за роботу «Півонії».

Привітали переможців члени журі, художики-чоловіки Георгій Пономарьов та Валерій Вовченко. Вони також висловили слова привітань з наступаючим жіночим святом усім жінкам. З музичним дарунком завітав Ігор Лаврентьєв - викладач музичної школи №6 дитячих духових оркестрів.

У заході взяли участь представники відділу культури та туризму міської ради, центральної бібліотеки для дітей № 8, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.

Дана виставка триватиме в приміщенні виставкової зали Білоцерківської бібліотеки-філіал № 8 (вул. Леваневського, 55) до 19 березня ц.р.

Запрошуємо всіх бажаючих поринути в художню творчість митців та відвідати виставку «Квіти серед квітів».

На полотнах: весна, квітка та жінка


Опубліковано: 06 березня 2019 року
Поділитися