На Піщаному з’явиться новий сквер

Найближчим часом на території житлового масиву Піщаний розпочнеться будівництво нової алеї.

Це один з найбільших мікрорайонів міста, із багатоповерховою забудовою. Жителі масиву неодноразово скаржились на те, що при значній кількості мешканців, в тому числі молодих батьків з дітьми дошкільного і шкільного віку, на масиві не вистачає облаштованих зон відпочинку. Тож в цьому році міський бюджет передбачив значні кошти на облаштування інфраструктури для відпочинку на Піщаному.

Очікувана вартість будівництва, згідно з проектно-кошторисною документацією, становить трохи більше 3,367 тис. грн. За результатами тендерної закупівлі переможцем визначено ТОВ «Будкомпані-Груп» з пропозицією 3,173 тис. грн, економія становить близько 200 тис. грн.

Проектом передбачено будівництво пішохідних доріжок зі встановленням лавок та енергозберігаючим LED-освітленням, яке допоможе створити комфортні та безпечні умови.

Будівництво алеї заплановано на ділянці від вул. Героїв Чорнобиля, 5/2, до вул. Героїв Чорнобиля, 5/6. На даний час це невпорядкована територія з хаотично ростучими деревами та кущами на ній. Тому перед початком будівельних робіт передбачено розчищення території від рослинності, які знаходяться на місці запроектованих доріжок. Розчищення заплановано з максимальним збереженням існуючих зелених насаджень.

Сподіваємось, що після завершення будівництва, ця алея стане улюбленим місцем відпочинку жителів масиву Піщаний.

На Піщаному з’явиться новий сквер


Опубліковано: 29 травня 2019 року
Поділитися