На часі – будівництво нових доріг у місті й збереження вже наявних

Цьогоріч із початком весняно-літнього сезону в Білій Церкві проведено поточний та капітальний ремонт значної площі дорожнього покриття. Зокрема, у липні поточного року в Білій Церкві проводиться асфальтування доріг із ґрунтовим (перехідним) покриттям та комплекс заходів із повної герметизації тріщин дорожнього полотна  на головних артеріях міста.

 

Зберегти дороги в хорошому стані допомагає технологія герметизації дорожнього полотна, яка передбачає проливку тріщин асфальтобетонного покриття бітумними емульсіями з підвищеним вмістом в’яжучих органічних елементів. Так, структура емульсії дозволяє заповнювати тріщини глибше, ніж застосування бітумних мастик. Для унеможливлення «викатування» залитої суміші на дорожньому покритті колесами автомобілів, які рухаються проїзною частиною,  після обробки покриття посипають гравійно-піщаною сумішшю. Надалі після розпаду елементів емульсії забезпечується герметизація тріщин, що в майбутньому позитивно вплине на експлуатацію доріг, припинить процес руйнації. Така технологія укріплює та «загоює» тріщини асфальтобетону покриття, що значно продовжує терміни експлуатації дорожнього покриття.

 

Вказані роботи виконуються на вулицях міста з високою інтенсивністю дорожнього руху. Вже проведено роботи з повної герметизації та ліквідації недоліків дорожнього полотна на таких вулицях, як: Сухоярська, Київська, Я.Мудрого, Г.Ковбасюка, Першотравнева, Логінова, Героїв Небесної сотні, на пр-ті Князя Володимира та ін.

 

Разом з тим, у Білій Церкві здійснюється  будівництво нових доріг. Варто відмітити, що загальна протяжність неасфальтованих доріг у Білій Церкві становить близько 148 км. Існує низка вулиць із ґрунтовим або перехідним покриттям, тобто щебеневі, гравійні, шлакові, з ґрунтів, укріплених в’яжучими матеріалами тощо.

 

На сьогодні відремонтовано близько 800 кв.м. доріг із перехідним дорожнім покриттям – на пров. І.Франка, вулицях Чехословацька, Гвардійська та ін. Уперше заасфальтовано ґрунтові відрізки дороги на вул. Південна, Героїв Чорнобиля, I Піщана.

 

Будівництво та ремонт доріг – одне з пріоритетних завдань міської влади, тож заходи зі збереження та реконструкції дорожнього полотна і надалі будуть лишатися на особливому контролі.

На часі – будівництво нових доріг у місті й збереження вже наявних


Опубліковано: 21 липня 2017 року
Поділитися