Мрієш про подвиги? Приєднуйся!

У процесі реформування правоохоронних органів в Україні, її переходу на нові, сучасні методи роботи саме патрульна поліція стала першою, з кого почалися зміни. Адже найголовнішим завданням патрульних поліцейських – першими приходити на допомогу.

 

06 лютого на головній площі Білої Церкви було оголошено про початок набору до патрульної поліції міста. Патрульні поліцейські, які пройдуть відбір та навчання, вже за чотири місяці заступлять на службу. Саме вони захищатимуть жителів міста, охоронятимуть наш спокій та забезпечуватимуть правопорядок на вулицях та автошляхах Білої Церкви та південної частини Київщини.


Голова Національної поліції України Сергій Князєв, звертаючись до присутніх, наголосив, що проект з набору до патрульної поліції охопив усі обласні центри, а в районних центрах патрульні поліцейські присутні тільки в декількох населених пунктах – Ізмаїл, Ковель, Сарни, і відтепер – Біла Церква: «Ми оголошуємо набір кандидатів на 190 посад штатного розпису Національної поліції Головного управління Київської області і пропонуємо жителям Білоцерківщини йти працювати до Національної поліції. Ми гарантуємо соціальний захист, стабільну заробітну плату, і найголовніше - ми маємо виконати наш головний обов’язок, який полягає в організації безпеки громадян. У Білій Церкві проживає понад 200 тис. населення, і вона гідна того, аби тут з’явився сучасний європейський підрозділ поліції. Але це зовсім не означає, що працівники міського відділу поліції не виконують поставлені завдання. Наразі ми збільшуємо поліцейську присутність у місті та районі та на півдні Київщини в цілому. Наші думки спрямовані на надання послуг не тільки в обласних центрах, а й у населених пунктах – селищах, селах, хуторах. Наше основне завдання та ідея – допомагати усім громадянам.


Начальник департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євгеній Жуков у своєму виступі відмітив, що наразі в Національній поліції працює майже 16 тис. співробітників, і кожен, хто має бажання захищати громадян, може подавати свої заявки для вступу до патрульної поліції, навчатися, аби потім нести службу у своєму місті.

 

 


«Ми зміцнюємося і розширюємо свої кордони. Запрошуємо громадян України  віком від 20 до 35 років, навіть без вищої освіти. Якщо вони пройдуть відбір до Національної поліції, то матимуть змогу навчатися у вищих навчальних закладах Міністерства внутрішніх справ – так само, як це роблять патрульні поліцейські, які служать в різних містах України. У нас дуже великий колектив, який попри недоліки має і свої переваги. Зокрема у 2017 році лише співробітниками патрульної поліції було врятовано більш ніж 700 людських життів – у тяжких дорожньо-транспортних пригодах, при спробах вчинити самогубство тощо. Були врятовані діти, люди похилого віку… Патрульна поліція тільки розвивається на Київщині, і Біла Церква – перше місто, де здійснюється запуск патрульної поліції. У планах – до кінця 2018 року запустити ще кілька підрозділів», - наголосив Євгеній Жуков.

 

 

 


До слова також був запрошений голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, який від імені держаної влади привітав жителів Білої Церкви із непересічною подією, адже вони стали свідками, як змінюється поліція та життя в нашій державі, й побачити, як 190 молодих та амбітних громадян незабаром зможуть стати на шлях служіння громаді.

 

О.Горган  звернувся до учасників АТО: «У першу чергу ми закликаємо саме вас погоджуватися на вступ до лав Нацполіції, бо ваша звитяжність та мужність вже була продемонстрована. Набутий вами бойовий досвід та досвід братерства і самовідданості стане вам у принагоді, і патрульна поліція - це саме те місце, де ви зможете проявити своє бажання служити громаді й реалізуватись.

 

Як представник Президента України, хочу наголосити, що пріоритетом Глави держави, як гаранта Конституції України, визначено найвищий запит суспільства – запит на безпечне життя. Реформа внутрішніх справ та створення сучасної патрульної поліції є достойною відповіддю та ті гострі виклики, що виникають у суспільстві сьогодні. Біла Церква стає 35 містом, де створюється патрульна поліція.

 

Особлива увага покладається саме на патрульну поліцію, бо це підрозділ з новою філософією.  На сьогодні це  не тільки запобігання та виявлення правопорушень, а й соціальна служба, сервіс і, в першу чергу, -  допомога громаді, адже кожен патрульний поліцейський вмітиме надавати першу медичну допомогу, буде захисником, помічником та другом кожному жителю Білої Церкви,  Київщини, громадянину України».

 

Голова Київської обласної державної адміністрації зауважив, що на створення однієї штатної одиниці, проведення необхідних заходів з її підготовки для роботи у цьому підрозділі держава витрачає майже 130 тис. грн.  Десять відсотків цієї суми – це кошти міжнародних організацій. 

 

Олександр Горган звернувся до тих, хто вагається й думає, чи вступати до лав патрульної поліції, навівши приклад особистих досягнень Голови Національної поліції України Сергія Князєва. Він є білоцерківцем і починав свої шлях служби у поліції в 1992 році саме в Білій Церкві рядовим міліціонером,  а сьогодні  - генерал поліції.

 

Очільник області висловив вдячність всім працівникам поліції та Головному управлінню поліції в Київській області за співпрацю, наголосивши, що це сприяє тому, що показники щодо  придушення злочинності в Київщині найвищі в Україні та ін.

 


Під час заходу до присутніх звернувся міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий: «Сьогодні дійсно визначний день для Білоцерківщини і я вдячний керівництву поліції за те, що саме в Білій Церкві вирішено створити такий підрозділ. Чи потребує цього місто? – Так, адже Біла Церква - найбільше місто Київщини, і хотілося б, щоб воно було й найбезпечнішим  містом не тільки області, а й України. Я переконаний, що сьогодні всі ті, хто хотів себе реалізувати у справі захисту порядку, захисту громадян можуть долучитися, пройти відбір і стати саме тими зразковими поліцейськими, на яких чекають і захисту яких потребують люди. Дякую голові Нацполіції України і голові обласної адміністрації за підтримку, тому що це спільна робота і спільне рішення.  Закликаю всіх молодих, небайдужих, тих, хто хоче послужити громаді, прийти й спробувати себе на відборі в Нацполіцію України».

 

Варто наголосити, що наша країна потребує нашої допомоги не лише в зоні проведення АТО, а й у кожному населеному пункті. Саме тому жителів Білої Церкви запрошують приєднатися до лав патрульної поліції.

Уже сьогодні для участі у конкурсі можна заповнити анкети на офіційному сайті патрульної поліції за ел.адресою: www.patrol.police.gov.ua  або подати  документи особисто за адресою: м.Біла Церква, вул. Привокзальна, 3.

 

Очільники Національної поліції, Київщини та Білої Церкви вшанували пам’ять загиблих борців за волю та незалежність України, поклавши квіти до стели Героям Небесної Сотні.

 

Всі охочі мали можливість оглянути техніку та спеціальні засоби, що перебувають на оснащені патрульної поліції, поспілкуватися із поліцейськими.

 

По завершенню урочистої частини заходу Голова Національної поліції Сергій Князєв надав відповіді на запитання  представників всеукраїнських та міських ЗМІ щодо подальшого реформування поліції. Він зауважив, що основним завданням новоствореного підрозділу патрульної поліції є наближення до населених пунктів району та забезпечення безпеки на ділянці понад 100 км загальнодержавної траси Київ-Одеса (від м. Київ до Черкаської області). Висловив сподівання, що найближчим часом Верховною Радою України будуть внесені зміни й дані групи швидкого реагування поліції матимуть змогу ефективніше забезпечувати безпеку на дорогах, використовуючи прилади вимірювання швидкості руху автомобілів. Також наголосив, що постійно йде робота над створення достойних умов служби для поліцейських, гідної заробітної плати та перспектив особистісного росту.

 

Голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган також висловив переконання, що нові підходи в роботі поліції забезпечать належне дотримання правопорядку як в містах й селах, так і на дорогах Київщини та покажуть дієвість при виникненні різного роду надзвичайних ситуацій.

 

Отож, хто має намір стати на службу своїй громаді й своїй країні має зважувати й те, що служба в поліції - це гарантований соціальний пакет, гідна заробітна плата, можливість кар’єрного зростання та особистого розвитку, а найважливіше – підтримка й повага громади.

 

Білоцерківці! Якщо ви маєте бажання прийти на допомогу тим, хто цього потребує, маєте мотивацію стати національним героєм, високі соціальні та моральні цінності, уміння вирішувати проблеми, особливо в екстремальних ситуаціях та відповідаєте вимогам конкурсу - не зволікайте, подавайте документи на конкурс. Ми хочемо мати надійну охорону та впевненість у безпечному завтрашньому дні.

  


Опубліковано: 06 лютого 2018 року
Поділитися