Молитва за Божу ласку для сиріт

За доброю традицією в Україні вже декілька років поспіль у другу неділю листопада проводиться  Всеукраїнський День молитви за сиріт –  день,  у який віруючі люди з різних християнських церков по всій Україні молитовно просять Бога про захист, благословення та щасливі родини для всіх дітей-сиріт, а також про Божу ласку для тих, хто приймає та виховує їх у своїх сім’ях. День молитви нагадує  всім  про необхідність Божого ставлення до сиріт, надихає проявляти до них любов, а також робити все можливе, щоб у  кожної дитини була сім’я. 

 

Цього року Всеукраїнський День молитви за сиріт відбудеться у неділю  12 листопада. Основні заходи у нашому місті проходитимуть у церквах та релігійних громадах під час недільних богослужінь. 

 

Напередодні, в суботу, 11 листопада в Будинку органної та камерної музики  службою у справах дітей  спільно з  відділом культури і туризму та  представниками  різних релігійних конфесій Білої Церкви було організовано спільну молитву заради кращого життя знедолених дітей.  

 

Від імені міського голови Геннадія Дикого до присутніх звернулася його заступник Ольга Настіна, яка наголосила що цей день був започаткований для того, аби привернути увагу до тих дітей, які через різні обставини залишилися без батьків. Висловила переконання, що прикладаючи у різний спосіб спільних зусиль дорослі не повинні залишати сиріт без уваги як духовної, так і матеріальної. Побажала кожній дитині, яка не має батьків Божого благословення, а родинам, які взяли на виховання до себе сиріт  - всілякої підтримки та сил.

 

Депутат міської ради, голова постійної комісії з питань  освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства Ігор Гейло, який  є й прийомним  батьком зазначив: «Щоб  серед нас було менше таких діток, потрібно власними зусиллями , з любов‘ю в серці допомагати тим, хто цього потребує.  Головне не казати, а діяти».

 

Під час заходу начальник служби у справах дітей міської ради Валентина Кисельова наголосила, що кожній дитині  безумовно важливо  жити в родині, почувати себе любимим, мати маму і тата: «В житті є різні причини, чому виникає сирітство, на жаль, сьогодні його додає війна на сході нашої країни. Проте,  в кожного з нас є можливість допомогти  словом, підтримати ділом дітей цієї категорії.  Є різні свята, але  День молитви за сиріт – є важливим через те, що це не свято, а заклик  до душ і сердець відгукнутися щирістю до проблем таких дітей».

 

Закликала пам‘ятати, що поруч є діти, які потребують підтримки й сім‘я патронатних вихователів - Гнатиків Івана Васильовича та Тетяни Василівни. Їх родина вирішила бути  хоча тимчасовою, проте дуже важливою підтримкою для дітей-сиріт на шляху до всиновлення. 

 

«В нашій сім‘ї виховувалося чотири дитини, отримуючи  тепло родинного затишку. Трьох вже всиновили і ми дуже раді, що ці люди є справжніми батьками, вони по-справжньому щасливі і  зроблять максимум для діток. Ми бажаємо, щоб родин, які всиновлюватимуть сиріт було якомога більше, а також закликаємо долучатися до програми патронатна сім‘я», - сказав Іван Гнатик.

 

Перед присутніми також  виступили командир 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, полковник Андрій Соколов , священники- представники різних церков Білої Церкви та ін.

 

У заході взяли діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, опікуни та піклувальники, прийомні батьки, патронатні вихователі, усиновлювачі, керівники дитячих закладів,та освітніх установ, представники громадськості, не байдужі до сирітської долі.

 

Під час заходу учасники переглянули тематичний відеоролик. Вихованці білоцерківських шкіл мистецтв подарували присутнім свої творчі номери. 

 

Кульмінацією заходу стала спільна молитва представників різних релігійних конфесій Білої Церкви та всіх присутніх за дітей-сиріт.

 

По завершенню молитви на вулиці діти випустили символічні звернення до Небес у вигляді різнокольорових гелевих кульок та отримали подарунки, підготовлені для них службою у справах дітей та доброчинцями.

 

Долучитися до молитви також може будь-яка людина, просто подякувавши  Господу за свою родину і помолившись за сім’ю для тих, хто про неї ще тільки мріє. 

Молитва за Божу ласку для сиріт


Опубліковано: 11 листопада 2017 року
Поділитися