Міжнародна громадська практична конференція на тему: «Актуальні питання деменції у ХХІ столітті: зарубіжний та вітчизняний досвід»

19-20 квітня 2018 року працівники відділення денного перебування Білоцерківського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) брали участь у Міжнародній громадській практичній конференції на тему: «Актуальні питання деменції у ХХІ столітті: зарубіжний та вітчизняний досвід», що відбулася у м. Києві.

 

У ході конференції своїм досвідом поділилися представники благодійних організацій з Великобританії, Молдови, Білорусії та України.

 

Основним меседжем оповідачів було те, що деменція – це невиліковна хвороба, з якою людина живе до кінця свого життя. Обговорювались сучасні підходи до проблеми деменції  та виявлення її ознак на ранніх стадіях.

 

Основний акцент було зроблено на суспільстві, яке має змінити своє ставлення до таких людей, а саме бути більш уважними, доброзичливими та терпеливими.

 

Спікери конференції розповідали про підготовку соціальних робітників по догляду за людьми з когнітивними розладами, розглядали симптоми та ознаки синдрому вигорання у осіб, що здійснюють догляд за людьми з деменцією та піднімали проблему дозвіллєвої діяльності людей похилого віку.

 

Після теоретичної частини працівники територіального центру взяли участь у майстер - класах, метою яких було ознайомлення із методом танцювально – рухової терапії для людей з деменцією за участю родичів; підтримка когнітивних процесів, пам’яті, уваги, корекція пізнавальної сфери: мислення та сприйняття; покращення настрою та збереження соціальних навичок; ознайомлення із можливостями техніки піскової терапії у роботі з людьми, які перебувають у нестійких емоційних станах; арт – терапія, завданнями якої є поліпшення координації рухів, дрібної моторики, стимуляція мови та спогадів.

 

В цілому, досвід інших країн, дав змогу глибше ознайомитися з цією проблемою та використати цей досвід у подальшій роботі з мешканцями Білої Церкви, які потребують особливого підходу.

Міжнародна громадська практична конференція на тему: «Актуальні питання деменції у ХХІ столітті: зарубіжний та вітчизняний досвід»


Опубліковано: 24 квітня 2018 року
Поділитися