Мітинг з нагоди 203-річниці від дня народження Великого Кобзаря

    9 березня у Білій Церкві відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченка з нагоди 203-річниці від дня народження Великого Кобзаря.

 

    Після урочистого Гімну від імені міського голови Геннадія Дикого з привітальним словом виступив секретар Білоцерківської міської ради Борис Смуток.

 

    «Тарас Шевченко на сьогодні є найбільш відомим українцем у світі. Його твори перекладені майже на всі мови світу – найбільшими накладами виходили його книжки упродовж десятиліть, найбільше пам’ятників серед усіх відомих постатей належать саме Тарасу Шевченку. Але менш за все Тарас хотів, аби до нього зверталися як до забронзовілого ідола, адже він був простою людиною. Сьогодні ми мало читаємо Шевченка, переглядаємо його картини, проте саме в його творах є багато відповідей на запитання, які ставить сьогодення», - наголосив Борис Смуток.

 

    Із промовами виступили також перший заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, ветеран УПА Теодор Дячун, голова Білоцерківського міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім.Т.Шевченка Костянтин Климчук, настоятель парафії Покрови Божої Матері УПЦ КП, протоієрей Микола Гопайнич.

 

    Поезію Тараса Шевченка зачитав лауреат 28 міського конкурсу читців-декламаторів «Кобзарева зоря», вихованець ЦТДЮ «Соняшник», учень Білоцерківського НВО «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня» Білоцерківської міської ради Ростислав Мельник. З піснями на вірші Великого Кобзаря виступив вокальний ансамбль «Материнка» міської школи мистецтв №1.

 

    Після мітингу та покладання квітів відбувся молебень на честь Тараса Шевченка.

 

    У заході взяли участь депутати міської ради, представники громадськості та місцевих ЗМІ.

 

Мітинг з нагоди 203-річниці від дня народження великого Кобзаря


Опубліковано: 09 березня 2017 року
Поділитися