Міський голова Білої Церкви зустрівся з німецькою делегацією

    28 квітня міський голова Геннадій Дикий зустрівся з делегацією компанії Joyn-coop, яка співпрацює з німецьким державним банком розвитку «KfW bank»: Беттіною Бауер, Ліною Гош та Олександром Шумельдою.

 

    Найближчими роками Уряд Німеччини планує розпочати грантову підтримку українських міст в рамках двох програм: «Підтримка Східного партнерства з Україною» та «Сучасні муніципальні послуги», а також започаткувати нову кредитну програму «Енергоефективність в муніципалітетах», що має підтримати відновлення і модернізацію комунальної інфраструктури з метою скорочення бюджетних витрат на споживання енергії українськими містами.

 

    Німецьким Урядом заплановано виділити на ці програми сумарно близько 50 млн. євро грантових та кредитних коштів на найближчі 2 роки.

 

    Міський голова Геннадій Дикий ознайомив делегацію, із соціально-економічним та культурним розвитком міста, Стратегією розвитку Білої Церкви : «Наше місто має майже тисячорічну історію. Великий поштовх у розвитку міста був у минулому столітті. Було прийняте рішення про будування нафто-хімічного кластеру. На даний період часу одним із пріоритетів є розвиток бізнесу, як великого, так і середнього та малого, створення нових робочих місць, відповідно далі можна говорити про інфраструктуру міста. Ми маємо хороший туристичний потенціал. В місті знаходиться один з найбільших дендропарків Європи».

 

    У ході заходу заступник міського голови Володимир Хмурич розповів делегації про наше місто, його розвиток, подані проекти на гранти, зупинився на інноваціних проектах. Також поінформував про реалізацію проектів щодо енергоефективністі та енергозбереження.

 

    Протягом заходу були обговорені питання розвитку підприємств сфери теплопостачання, утеплення житлового фонду, перспективи фінансування проектів щодо енергоефективності та енергозбереження у місті, електоронного документообігу, обговорили подальший розвиток міста тощо.

 

    В заході взяли участь заступник міського голови Інна Новогребельська, начальник відділу інформаційних ресурсів та зв’язків з громадськістю Олег Турій та засновник громадської організації «GoLocal» Володимир Глухов.

 

 


Опубліковано: 30 квітня 2017 року
Поділитися