Міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

11 травня у Білій Церкві відбувся Міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), учасниками якої стали команди усіх загальноосвітніх шкіл міста.

За дорученням міського голови Геннадія Дикого зі словами привітань до присутніх звернулася заступник міського голови Катерина Литвиненко: «Козак – це не той, хто одягнений у вишиванку і шаровари. Це мужня і відповідальна людина. Сьогодні я бачу ці риси у ваших обличчях, ви справжні козаки. Я бажаю вам вірити в Україну, боротися за неї і найголовніше перемоги нам усім!»

Також у ході заходу учнів привітав начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик та побажав бути мужніми та сміливими, адже вони наша надія і гордість.

Щороку учнівська молодь міста збирається, щоб підбити підсумки виконаної за рік роботи, позмагатися у силі та витривалості і довести, що вони є нащадками славного козацького роду.

Змагання проводяться поетапно: етап «Стройовий вишкіл», етап «Ватра», етап «Відун», етап «Рятівник», етап «Стрільба», етап «Туристично-спортивна смуга перешкод», етап «Топографія», етап «Перетягування линви» та етап «Таборування».

До програми гри входять змагання зі стройової підготовки, стрільби із пневматичної зброї,  надання першої долікарської допомоги  та рятувальні роботи, силова боротьба, подолання смуги перешкод, комплексна командна інтелектуально-екстремальна гра з військово-спортивними та туристичними елементами та інтелектуальні змагання з історії українського війська, сучасних збройних сил України по системі «Брейн-ринг».

Цьогорічними переможцями гри стали: 1 місце – рій «Нічна варта» (БЗШ №9); 2 місце – рої «Сокіл» (БНВО «Перша білоцерківська гімназія», «Соколята» (БЗШ №5); 3 місце – рої «Гармаш» (БЗШ №4), «Козацька варта» (БНВО «Ліцей - МАН»), «Нове покоління» (Білоцерківська гімназія №2).

Також під час заходу присутнім було повідомлено про те, що управління освіти та науки міської ради в рамках різних акцій постійно надсилають допомогу воїнам, які на даний час борються за незалежність України на сході. Цього дня черговим подарунком для 93 Окремої механізованої бригади став автомобіль «Нива», який щедро було передано з балансу БНВО «Ліцей - МАН».

У ході заходу взяли участь: командир окремого батальйону територіальної оборони Білоцерківщини, полковник Валерій Римарчук, учасник АТО, старший лейтенант Сергій Кузьмін, голова громадського формування з охорони громадського порядку «Щит» Сергій Шкарівський, командир загону швидкого реагування Товариства червоного хреста України у місті Біла Церква Володимир Мухін, педагоги-вихователі загальноосвітніх навчальних закладів міста, члени оргкомітету, суддівської колегії, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»


Опубліковано: 11 травня 2019 року
Поділитися