Мерімерін Матвій та Клішина Станіслава – лауреати премії ім. М.С. Вінграновського

24 січня відбулося традиційне відзначення талановитої молоді нашої громади -

урочисте вручення молодіжної літературно-мистецької премії імені М.С. Вінграновського Білоцерківської міської територіальної громади за 2021 рік.

 

            Вже 29 рік поспіль, з 1993 року, премія присуджується з метою всебічного сприяння розвитку обдарованої молоді, формування творчої особистості та створення в громаді умов для її самореалізації.

            З часу заснування лауреатами премії стали шістдесят три молодіжних творчих колективів та молодих митців міста.

            Розглянувши кандидатури, які було подано комісії для визначення кращих серед кращих талантів у літературно-мистецькій сфері, було визначено двох переможців. Відтак, рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 25 січня 2022 року № 28 премію присуджено:

 

-  Мерімеріну Матвію, скрипалю, випускнику  КЗ БМР Білоцерківська школа мистецтв №1 імені Юрія Павленка – за високий рівень виконавської майстерності.

Матвій займався по класу скрипки з 2011 року. Завдяки винятковому таланту, наполегливості та працелюбству він рано став проявляти себе у якості яскравого музиканта і здобув у місті популярність виконавця – скрипаля.

Високий рівень професійної майстерності Матвія Мерімеріна підтверджується перемогами на різноманітних конкурсах, у тому числі, і міжнародних.

Наразі Матвій перебуває за кордоном на навчанні – у 2022 році він став студентом по класу скрипки Королівського вищого музично-педагогічного інституту у Бельгії.

 

 

- Клішиній Станіславі Валеріївні, викладачці по класу вокалу КЗ БМР Білоцерківська школа мистецтв №5 – за творчі успіхи у популяризації вокального мистецтва серед творчої молоді.

Станіслава – автор та виконавиця музики та пісень, є багаторазовою переможницею Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, працює заступником директора з навчально-виховної роботи КЗ БМР Білоцерківська школа мистецтв №5.

З 2013 року Станіслава була неодноразовою учасницею концертних заходів та фестивалів міста, як сольний автор-виконавець, так і у складі гурту. З 2015 року організаторка щорічного міжнародного фестивалю «День вуличної музики» у м. Біла Церква.

 

Міський голова Геннадій Дикий вручив дипломи лауреатів. За Матвія отримав його батько - Євген  Мерімерін, за Станіславу - сестра Алла Ратушна.

 

 

Мерімерін Матвій та Клішина Станіслава – лауреати премії ім. М.С. Вінграновського


Опубліковано: 24 січня 2023 року
Поділитися