Допомога іноземних організацій для громади Білої Церкви

В умовах повномасштабного вторгнення значному ризику піддається в тому числі і критична інфраструктура міст, що впливає на життєдіяльність населення, тож допомога міжнародних організацій у вигляді різноманітних соціальних проєктів є надзвичайно доречною та цінною.


Один з таких проєктів, а саме «Реконструкція та модернізація систем водопостачання та водовідведення м. Біла Церква» вже було реалізовано Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та містом Біла Церква за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та урядів Німеччини та Кувейту.

Нещодавно у рамках ознайомлення з проєктом МОМ в Білій Церкві відбувся візит Анки Фельдгузен, посла Федеративної республіки Німеччина в Україні до нашого міста.

На зустрічі, під час якої були присутні представники посольства ФРН, білоцерківський міський голова, представники МОМ, та працівники ТОВ «Білоцерківвода» гостей ознайомили з результатами впровадження проєкту, який сприятиме збільшенню енергоефективності та сталому забезпеченню водопостачання та водовідведення для Білоцерківської громади. Саме ТОВ «Білоцерківвода» постачає воду для понад 300 тис. людей Білоцерківської громади та населених пунктів поблизу.

Роберт Моміні, менеджер програм Представництва МОМ в Україні, зазначив: «Потреба у воді є однією з ключових. Підтримуючи муніципальне водопостачання, МОМ допомагає місцевим жителям постраждалим від війни та внутрішньо переміщеним особам, які також матимуть доступ до чистої води. Наразі близько 10% населення Білої Церкви становлять внутрішньо переміщені особи».

«Рада була побачити, що МОМ вже кілька місяців за фінансової підтримки Німеччини модернізують та ремонтують системи водопостачання та водовідведення в Білій Церкві. Це покращить умови життя в місті, яке прийняло переселенців з інших регіонів України», – прокоментувала результати візиту пані посол Анка Фельдгузен.

Міський голова Геннадій Дикий подякував міжнародній організації за допомогу: «Білоцерківщину звичайно не оминули ракетні атаки, втім ситуація в місті більш-менш стабільна і саме тому громада стала домівкою для великої кількості внутрішньо переміщених осіб. Допомога у відновленні, реконструкції та покращенні інфраструктури від наших друзів зі всієї світової спільноти має надзвичайно велике значення і ми дуже вдячні за таке глибоке розуміння нашого становища та суттєву підтримку».

Генеральний директор ТОВ «Білоцерківвода» Тетяна Бойко подякувала за допомогу оскільки в умовах війни підприємству далися взнаки й економічні проблеми, тому що за останній час значно зросла вартість енергоресурсів. Крім того, здорожчала вартість матеріалів, які щоденно використовуються в роботі, наприклад, реагенти та паливно-мастильні матеріали зросли у 2-3 рази. У товариства був проєкт модернізації, який вони планували втілювати, але на це не вистачало коштів, тож підприємство звернулося за допомогою до МОМ і отримало її.

Для довідки: Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні почало працювати в Києві у 1996 році. 2016 року МОМ долучилася до системи ООН як Агенція ООН з питань міграції. Представництво МОМ в Україні надає допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО) і людям, які постраждали від війни, протидіє торгівлі людьми, надає допомогу Уряду у протидії неврегульованій міграції та покращенні системи управління міграційними процесами, а також розробляє політику в галузі охорони здоров’я, яка враховувала б мігрантів.

Допомога іноземних організацій для громади Білої Церкви


Опубліковано: 24 січня 2023 року
Поділитися