Літній мобільний табір дозвілля в дії

Серед 10-ти переможців міського конкурсу програм і проектів дитячих та молодіжних громадських організацій, проведеного  відділом у справах сім’ї та молоді, вже два роки поспіль є проект «Літній мобільний табір дозвілля» (ГО «Фонд підтримки молодіжної політики»). Даний проект має на меті організацію корисного, змістовного та цікавого дозвілля дітей та підлітків міста  Біла Церква за місцем проживання в період літніх канікул, залучення їх до реального спілкування, відтягування підлітків від віртуального спілкування в соціальних мережах Інтернету.

 

Реалізація цього проекту відбувається в липні-серпні, в розпал літніх канікул, коли з об’єктивних обставин не всі діти міста мають можливість відпочивати за межами міста. Літній мобільний табір дозвілля активно діє в семи мікрорайонах нашого міста, де розташовані дитячо-юнацькі клуби за місцем проживання. Члени громадської організації спільно з педагогічними працівниками Центру дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання відділу у справах сім’ї та молоді створили осередки організації  змістовного літнього дозвілля  в  семи мікрорайонах міста  за адресами вул. Сквирське шосе, б-р  Олександрійський, вул. Водопійна, вул. Шолом-Алейхема, вул. Таращанська,  вул. Леваневського, вул. Героїв Крут.

 

Усі програми пересувного табору відбуваються на відкритих майданчиках і мають достатньо широкий спектр видів діяльності організованого дозвілля. Любителів рукоділля та спокійного відпочинку приваблюють настільні інтелектуальні ігри та різноманітні майстер-класи на покривалах: «Лялька-мотанка», «Плетіння браслетів», «Листівка власноруч», «Підсвічник», «Корзина з трояндами», «Цікаві саморобки», «Намисто», «Черепашки», «Пальчикове малювання», «Лялька з ниток» тощо.

 

Для фізично активних відпочивальників – спортивно-розважальні програми «Старти надій», «Веселі старти», «Ура! Канікули», «Експрес-естафети».

 

Всім цікаво стати учасником мобільної театралізованої ігротеки з розважальними програмами «Живи яскраво», «Літні клоуни», «Дві зірки», «Драйв», а також флешмобів «Танцювальний сюрприз» та «Денс-мікс».  Користуються популярністю пізнавально-розважальні програми з вивченням англійської мови – «Pictionari» (склади слово) та «Граючись навчаємось».

       

До літнього мобільного табору за період його роботи передбачається  залучити   на безоплатній основі  до організованого, корисного, змістовного та цікавого дозвілля понад 3000 дітей  за місцем їх проживання.

 

Літній мобільний табір дозвілля в дії


Опубліковано: 01 серпня 2017 року
Поділитися