Київщина визначила найкращу Дружину юних пожежних

    11 травня в приміщенні Обухівського районного центру культури та дозвілля відбувся фінальний етап обласного туру ХХІІІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних. Щорічно цей захід проводиться за сприянням Головного Управління ДСНС України у Київській області та Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.

 

    Цього року у фіналі, за першість, змагались 7 найкращих команд Київщини з Білоцерківського, Переяслав-Хмельницького, Києво-Святошинського, Таращанського, Броварського, Вишгородського районів та міста Ірпінь.

 

    Відкрив цей захід виступ творчих колективів Центру культури та дозвілля після чого було проведено жеребкування, під час якого капітани команд обирали повітряну кульку з номером виступу та темою соціального плакату. Капітани голосно оголошували вибране, для того аби журі могло занотувати важливу інформацію.

 

    Учасники боролись в трьох конкурсах: «Візитка», «Домашнє завдання» та «Плакат соціальної реклами». В першому конкурсі учасники представляли свою команду упродовж 5 хвилин, аби глядачі могли познайомитися з командою. В другому конкурсі «Домашнє завдання» кожна команда протягом 10 хвилин повинна була розкрити тему: «Про безпеку пам’ятай, цінуй життя, в біду не потрапляй». В цьому конкурсі діти яскраво розповіли глядачам про те на скільки важливо знати і використовувати правила безпеки, а також розповіли про героїзм та подвиги людей з нелегким покликанням – рятувати.

 

    По закінченню конкурсної програми, як учасники і гості Фестивалю, так і пересічні мешканці міста мали змогу ознайомитися з виставкою «Небезпечні знахідки» Аварійно-рятувального загону спеціально призначення, а також з пожежною технікою та спецобладнанням, які були розміщені біля Центру.

 

    Сама хвилююча мить Фестивалю – нагородження. Усі учасники з нетерпінням чекали результатів. За рішенням компетентного журі у фіналі всі команди-учасники отримали дипломи лауреатів та подарунки. А от гран-прі цього річ виборола команда м. Біла Церква «101 пароль відважних» Білоцерківська ЗОШ №5. Хлопці та дівчата, не стримуючи емоцій, отримали диплом Гран-прі з рук начальника Головного управління ДСНС України у Київській області Василя Слободяника. Василь Дмитрович подякував і учасникам, і керівникам команд за участь у Фестивалю, адже виступи усіх команд були яскраві, насичені і колоритні та потребували не аби яких старань та праці.


Олена Шумигора, Білоцерківський РВ ГУ ДСНС України у Київській області

Київщина визначила найкращу Дружину юних пожежних


Опубліковано: 15 травня 2017 року
Поділитися