Кращі голоси Київщини мають шанс представити країну на фестивалі у Сан-Ремо

У Київській області стартував відбір до міжнародного дитячого співочого конкурсу “Sun Remo Junior” – аналогу дорослого фестивалю, що проходить в італійському місті Сан-Ремо.
 

В останню неділю травня 38 дітлахів, точніше найкращих вокалістів області, вирушили до столичного рекреаційного району Пуща-Водиця. Там у відомому таборі “Артек” для них організували тренувальну базу. До табору відправилися дійсно кращі голоси з найкращих, бо напередодні у кожному районі Київщини пройшли відбіркові тури. Протягом п’яти днів дітлахи серйозно тренуватимуться і готуватимуться до фіналу, адже на кону надзвичайний приз: участь у дитячому співочому конкурсі у Сан-Ремо. У таборі з конкурсантами працюватиме “зірковий” наставник – Заслужена артистка України і досвідченний тренер багатьох телевізійних проектів Рімма  Шаповалова.
 

Такий захід - це ідея та безумовна заслуга засновника ГО "Яскраві діти Украіни" Ярослава Москаленка. Його ідею допомогли втілити творче об’єднання «Bright Children of Ukraine». Активно включилася та підтримала Київська обласна державна адміністрація на чолі з головою КОДА Олександр Горган, який взяв захід під особистий патронат.
Тож перед від’їздом він підбадьорював дітей, пояснюючи серйозність конкурсу не гірше батьків. “Такий шанс буває чи не раз у житті. У когось раніше, у когось пізніше, а комусь взагалі не трапляється. Тож дуже важливо ним скористатися. Сфокусуйтесь на головному – на підготовці. І бережіть голос”, – давав дітям настанови очільник обласної адміністрації.
 

Також Олександр Любомирович пояснив, що пов’язує Київщину із міжнародним співочим фестивалем: “Останніми роками за різних обставин  наша країна не могла брати участь у дитячому конкурсі у Сан-Ремо. Але сталося так, що народний депутат Ярослав Москаленко вирішив виправити ситуацію – у нас стільки талановитих дітей, перед якими потрібно відкривати світ. Принаймні давати шанс. І от результат його роботи не забарився. Днями президент міжнародного конкурсу Кавалер Паоло Альберті і Ярослав Москаленко підписали договір, яким поновили право України брати участь у фестивалі. Тепер Україна має п’ятирічну франшизу “San Remo Junior”. А от в реалізації ідеї (від відбору до проведення фіналу) допомогли громадська  організація “Яскраві діти України” та ми – Київська облдержадміністрація”.
 

Отже, після тренувань 1 червня відбудеться фінал. Учасники змагатимуться у різних вікових категоріях (6 – 9 років; 10 – 13 років; 13 – 15 років) і музичних стилях: естрадному, народному, академічному та джазовому.
 

Прослуховуватимуть учасників та обиратимуть щасливчиків журі, “зірковий” склад якого вражає – це композитор Юрій Рибчинський, співак Тарас Петрененко, соліст групи “С.К.А.Й.” Олег Собчук, популярні поп-виконавці Антон Копитін та illaria.

 

Тож незабаром ми дізнаємося, хто з конкурсантів поїде до Італії представляти Україну на престижному співочому конкурсі! А те, що ми не тільки співати вміємо, а й перемагати, світ вже вкотре дізнався.


Управління інформації та зв’язків з громадськістю

Кращі голоси Київщини мають шанс представити країну на фестивалі у Сан-Ремо


Опубліковано: 29 травня 2017 року
Поділитися