Комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання

З настанням холодів та початком опалювального сезону, зростає ймовірність виникнення пожеж у приватних оселях жителів громади. У цю пору  люди більше користуються електро- та газовими приладами і пічним опаленням. 

Щоб запобігти  можливим випадкам пожеж у Білоцерківській громаді, 24 жовтня рятувальниками Білоцерківського районного управління Головного управління ДСНС України у Київській області спільно з працівниками КУ БМР «Територіальний Центр надання соціальних послуг» імені Петера Новотні  було проведене комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання. 

У ході відпрацювання був здійснений обхід приватних осель літніх одиноких громадян,  адже, як свідчить статистика, пожежі найчастіше виникають саме в них. 

Як зазначає провідний інспектор відділу організації профілактичної роботи Білоцерківського районного управління Головного управління ДСНС України у Київській області Людмила Ніколенко, в переважній більшості винуватцями лиха є самі люди, які  з різних причин нехтують елементарними правилами пожежної безпеки.

Рятувальники провели широку профілактичну та роз’яснювальну роботу серед жителів приватного сектору Білої Церкви з питань пожежної безпеки. Особливо акцентовано увагу на тому, що зазвичай пожежі починаються з маленької іскри через несправність електрогосподарства, опалювальних приладів та печей, також можливі  інші причини – відсутність поблизу опалювальної печі передтопкового листа, несправність димоходів, використання саморобних електрообігрівальних пристроїв.

Господарям осель були вказані основні порушення правил пожежної безпеки та надані кваліфіковані поради щодо дотримання громадянами правил безпеки життєдіяльності в побуті, належного утримання протипожежного стану помешкань, вручили їм пам’ятні листівки застережливого характеру.

Не оминули увагою і звичайних перехожих: їм також були роз’яснені основні вимоги правил пожежної безпеки, ознайомлено зі статистикою виникнення пожеж та були роздані пам’ятки соціального змісту про дотримання правил пожежної безпеки. 

Також значну увагу інформованих звернули на небезпеку виявлення підозрілих предметів, оскільки вони можуть бути вибухонебезпечними.

Такі комплексні профілактичні відпрацювання житлового сектору відбудуться і в інших населених пунктів Білоцерківської громади.

Комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання


Опубліковано: 24 жовтня 2023 року
Поділитися