Компанія SOFTPRO презентувала програму ведення містобудівного кадастру

Законодавством  України передбачено створення містобудівного кадастру всіх населених пунктів. Це автоматизована інформаційна система, яка містить дані про міські території, об'єкти міського середовища, про функціональні зони, їх су¬часне і перспективне призначення, екологічну, інженерно-геологічну ситуа¬ції. Кадастр також включає в себе  стан забудови й інженерного забезпечення, характеристику будинків і споруд на землях усіх форм власності. 
Міська влада має на меті  розробити сучасну систему ведення кадастру тому, що це надасть можливість оперативно та ефективно управляти містом  і перспективно планувати розвиток як окремих його районів, так і в цілому. Крім того, забезпечиться  доступ до публічної інформації громадян через інтернет, автоматизується  процес реєстрації,  спроститься механізм обміну даними та видачі дозвільних документів для мешканців тощо.
Важливій цей документ для міста ще й тому, що всі дані які він містить необхідні для розробки оновленого Генерального плану міста, над чим наразі працює міська влада.
11 лютого в приміщенні міської ради представником компанії Softpro Андрієм Черіним  було презентовано нову програму ведення містобудівного кадастру. А.Черін  -автор та керівник розробки ПЗ Softpro:Містобудівний кадастр, начальник відділу геоінформаційних систем і технологій Науково-дослідного інституту геодезії та картографії.
 Під час презентації присутні ознайомилися із структурою та функціями програмних засобів "Softpro:Містобудівний кадастр". Обговорили питання щодо навчання, безпеки даних документів та ін.
Питання щодо співпраці з компанію SoftPro залишилось відкритим, до визначення вартості робіт. Після чого планується провести додаткову нараду–консультацію з більш детальним обговоренням з представниками інженерних служб, депутатським корпусом та іншими зацікавленими організаціями по питанню створення містобудівного кадастру та його етапів фінансування.
На заході були присутні заступники міського голови В.Гнатюк та В.Яровий, керівники та представники профільних управлінь і відділів  міської ради, архітектурних організацій та підприємств- надавачів житлово-комунальних послуг.



Опубліковано: 12 лютого 2016 року
Поділитися