Їх покликання - охороняти наше тендітне життя

Цими днями наша держава вшановує та вітає із професійним святом медичних працівників - людей, які виконуючи свої щоденні обов’язки, рятують наше здоров’я, а часом і життя.

15 червня в м. Біла Церква відбулися урочистості з нагоди Дня медичного працівника.

Медична сфера Білої Церкви включає 20 лікувально-профілактичних закладів різного підпорядкування, в яких працюють більш як 4000 працівників.  Крім того, в міському медичному коледжі навчається  650 студентів,  майбутніх представників сфери.

Із професійним святом  медичних працівників Білої Церкви привітав  міський голова Геннадій Дикий, який наголосив, що люди цієї професії супроводжують нас протягом усього життя. Висловив слова вдячності  білоцерківським медикам за наполегливу працю, завдяки якій рятуються тисячі життів.

«Сьогодні вам приходиться працювати в надзвичайно складний час - час змін, реформ, війни та інших негараздів. Але я переконаний, що завдяки вашому професіоналізму та  відданості медичній справі ви зможете подолати всі труднощі та надавати якісні медичні послуги білоцеркціям»,- наголосив міський голова.

Геннадій Дикий також зупинився на заходах міської влади щодо наближення медицини до населення, акцентував увагу, що вже виділено кошти з міського бюджету на реконструкцію та обладнання 4 нових  амбулаторій  загальної практики-сімейної медицини в різних мікрорайонах міста. Також приділятиметься особлива увага подальшому покращенню матеріально-технічної бази лікувальних установ, соціальній підтримці медичного персоналу та ін.

Міський голова також запропонував із наступного року започаткувати премію медичним працівникам міста, яку вручатимуть до їх професійного свята. Премія передбачатиме визначення кращих медичних працівників в 5 номінаціях.

З нагоди свята міський голова вручив нагрудний знак «За заслуги перед містом» головному лікарю Білоцерківської міської лікарні №3 Олені Душак. Ряд працівників сфери отримали грамоти міської ради та її виконавчого комітету. 

В ході свята щирі слова привітань медикам Білої Церкви висловили депутат Верховної  Ради України Хвича Мепарішвілі, від імені депутата Верховної  Ради України Олександра Марченка – його помічник, депутат Білоцерківської міської ради Володимир Панасов, які вручили ряду лікарів подяки та грошові винагороди.

З найкращими побажаннями та закликом об’єднатися і зробити все можливе, аби якість медичних послуг стала кращою, до присутніх звернулися депутат Київської обласної ради, голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів Наталія Бігарі та  начальник управління охорони здоров’я міської ради Павло Маслянко.  

Під час урочистостей кращі працівники сфери також були нагородженні цінними подарунками від депутата Верховної Ради України, заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірини Сисоєнко, грамотами Київської обласної ради та Київської обласної державної адміністрації .

Присутніх також привітав член виконавчого комітету міської ради Вадим Маршалок.

В ході заходу присутні мали змогу проглянути святковий концерт у виконанні Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського.



Опубліковано: 15 червня 2016 року
Поділитися