Карола фон Фішер: «Найкраща подяка людям старшого покоління – це гідне ставлення і турбота про них»

Благодійність – особливий стан душі, що не має географічних кордонів. Це важливий аспект нашого життя, адже дає можливість вирішувати ті соціально значущі проблеми, які потребують додаткової підтримки, участі, сприяння. На щастя, Білій Церкві пощастило мати таких справжніх друзів не тільки серед земляків, але й за кордоном. Уже не один десяток років вони допомагають у вирішені нагальних питань нашого міста, надають підтримку тим людям, які її найбільше потребують.

Біла Церква завжди пам’ятатиме свого великого друга та благодійника Петера Новотні, який понад 20 років опікувався проблемами міста, надаючи допомогу тим, хто її найбільше потребував, рятуючи тисячі життів білоцерківців та даруючи їм радість. Благородну праву Петера нині продовжують його дружина Хельга та син Андре.

Проте однією з перших, хто своїм гідним прикладом започаткувала благодійну співпрацю Білої Церкви з низкою німецьких організацій, була Карола фон Фішер – голова благодійного фонду «Відродження Чорнобиля в Німеччині» (м.Гамбург), засновниця ряду інших благодійних організацій. Наше місто знайоме з пані Каролою, починаючи з 1993 року. Саме вона першою подарувала Білій Церкві автобус для поїздок дітей на оздоровлення до Німеччини, постійно допомагала медикаментами, гуманітарною допомогою та всім необхідним. І сьогодні фонд Кароли фон Фішер цікавиться проблемами міста та допомагає у їх вирішенні. Завдяки німецькій благодійниці у Білій Церкві допомогу отримують діти, хворі на цукровий діабет, надавалася допомога бійцям АТО та переселенцям із зони бойових дій тощо. У 2007 році Каролу фон Фішер було удостоєно Всеукраїнської премії «Жінка III тисячоліття», яка  щороку вручається найкращим представницям в таких галузях, як промисловість, медицина, підприємництво, мистецтво, культура, спорт та ін.

На знак безмежної вдячності та поваги від Білої Церкви та всіх її жителів, а також з нагоди 80-річного ювілею, у червні минулого року Каролу фон Фішер було нагороджено нагрудним знаком «За заслуги перед містом». А нещодавно вона завітала до Білої Церкви, аби сказати слова вдячності за почесну нагороду, поцікавитися нинішнім життям міста, його здобутками та планами на майбутнє.

Під час зустрічі, перш за все, міський голова Геннадій Дикий висловив вдячність Каролі фон Фішер та її благодійному фонду за допомогу та підтримку, відмітивши, що завдяки такій співпраці вдалося чимало зробити у сфері охорони здоров’я, соціального захисту міста, і нагорода, яку було вручено пані Каролі, є найменшим, чим Біла Церква могла віддячити за проявлену небайдужість та надану допомогу для нашого міста та його жителів.

Геннадій Дикий відмітив, що ознайомившись із німецьким досвідом облаштування будинків для літніх людей, хоспісів, Біла Церква нині працює над створенням Будинку-пансіону для літніх людей, відпрацьовується концепція його функціонування та розвитку, враховуючи, що на державному рівні для цього є всі необхідні механізми.

Карола фон Фішер наголосила, що реалізація такого проекту буде подякою старшому поколінню. Також відмітила ті позитивні зміни, які відбулися в Білій Церкві протягом останнього часу у результаті роботи міської влади, побажала здійснення всіх планів та задумів на благо міста, зазначила, що в Німеччині цікавляться тими питаннями, які потребують вирішення як на рівні  нашого міста, так і держави в цілому.

Під час зустрічі гостя також поцікавилася питанням створення нових Територіальних центрів надання соціальних послуг у м.Біла Церква у різних мікрорайонах міста, перспективами розвитку інших соціально важливих об’єктів міста. У ході розмови зупинилися також на перевагах для міста завдяки розвитку мультимодального транспортного вузла на базі комунального підприємства міської ради «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» тощо.

На завершення зустрічі міський голова Геннадій Дикий вручив поважній гості символічний подарунок.

У зустрічі також взяли участь: депутат Білоцерківської міської ради, директор Благодійного фонду «Відродження Чорнобиля», Благодійного фонду «Друзі – дітям Чорнобиля» Микола Дашкевич, заступник міського голови Інна Новогребельська та ін.


   


Опубліковано: 22 травня 2019 року
Поділитися