Історична культурна спадщина м. Біла Церква. Нові дослідження, збереження та охорона

27 червня 2018 року в Білій Церкві відбувся «круглий стіл» на тему: «Історична культурна спадщина м. Біла Церква. Нові дослідження, збереження та охорона», ініційований громадською організацією «Центр мистецтв та духовної культури «Образ» (голова правління – Віктор Шатунов) та відділом культури та туризму Білоцерківської міської ради. Метою заходу було віднайти шляхи збереження історичних пам’яток, що дозволило б зробити Білу Церкву комфортним для життя мешканців та привабливим для туристів містом, долучити до краєзнавчої діяльності більше молоді, сприяючи їх фаховому визначенню та вихованню в них дбайливого ставлення до історичного минулого.

 

Під час «круглого столу» було презентовано низку проектів, спрямованих на збереження та відродження культурних пам’яток. Присутні також обговорили перспективи розвитку взаємодії громадськості з органами місцевого самоврядування у сфері збереження та охорони історичних та культурних пам’яток Білої Церкви, спрямованої на реалізацію Міської комплексної програми розвитку культури, мистецтва, духовності та туризму на 2018-2022 рр.

 

У заході взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, депутат Білоцерківської міської ради Анатолій Гончар, начальник відділу культури і туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська, представники структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, громадських організацій, приватні підприємці, науковці, журналісти місцевих ЗМІ.


 


Опубліковано: 02 липня 2018 року
Поділитися