Головна мета – покращити рівень надання у Білій Церкві термінової допомоги хворим з інфарктами та інсультами

19 березня Білу Церкву з робочим візитом відвідала заступник голови Київської обласної державної адміністрації Алла Арешкович, яка провела зустріч із представниками закладів охорони здоров’я міста. Наголосила, що спільно з міським головою Геннадієм Диким розглядається можливість створення на базі КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №2» (головний лікар – Н.В. Головенко) Центру серцево-судинних подій, що дало б змогу об’єднати неврологічну, нейрохірургічну, кардіологічну та інші служби з метою надання ургентної допомоги хворим з інфарктами та інсультами. Для цього у закладі планується розмістити ангіограф – багатофункціональний апарат для проведення високоточної діагностики та різних способів втручань при тромбозах судин, інсультах, інфарктах, розривах судин тощо. Даний прилад дасть змогу в разі потреби обстежувати пацієнтів з інфарктами та інсультами, а також проводити планові обстеження з урахуванням того, що на базі КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №2» працює потужний інсультний блок, заклад забезпечений фахівцями, необхідним технічним оснащенням тощо.

Алла Арешкович відмітила, що департаментом охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації зосереджено бачення розвитку саме закладів охорони здоров’я Білої Церкви, оскільки це одне з найбільших міст Київщини, медична спільнота міста дуже розгалужена, заклади охорони здоров’я мають потужний кадровий потенціал, матеріально-технічну базу тощо. У місті є принаймні дві лікарні, які виконують функції лікарні швидкої допомоги, або ж інтенсивного лікування, і це означає, що Білоцерківська лікарня №2 має бути імплементована в маршрут пацієнта по госпітальному округу.

Також було зазначено, що цьогоріч з державного бюджету було виділено 11,8 млн грн з метою створення на базі обласних та районних закладів інтенсивного лікування, які визначені госпітальним округами, – так званих реперфузійних центрів, які вже створені в більшості регіонів України та в яких успішно впроваджується стентування при гострому інфаркті міокарда.

Під час зустрічі присутні обговорили також низку питань стосовно реформування галузі охорони здоров’я, особливостей її фінансування, а зокрема надання державних фінансових гарантій; перспектив надання Білоцерківською міською лікарнею №2 допомоги пацієнтам з політравмою, реалізації Київської обласної комплексної програми «Здоров’я Київщини» на 2018-2020 роки; встановлення телемедичних систем в амбулаторіях сімейної медицини; функціонування госпітальних рад, навчання молодих фахівців тощо.

У зустрічі взяли участь начальник управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Денис Яблонський, представники закладів охорони здоров’я Білої Церкви, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ та ін.

Головна мета – покращити рівень надання у Білій Церкві термінової допомоги хворим з інфарктами та інсультами


Опубліковано: 19 березня 2019 року
Поділитися