ГЕННАДІЙ ДИКИЙ: «Людям краще видно, чого насправді потребує місто»

Вперше в історії Білої Церкви міський голова обговорював з громадою бюджет розвитку.  У 2016 році він має скласти 36 млн. грн. і цілком піти на зміни у житті міста.

Таке обговорення – є однією із передвиборчих обіцянок Геннадія Дикого. Планувалося, що це будуть «живі» зустрічі із громадами. Встигли провести лише одну – у мікрорайоні «Залізничне селище». А потім грип вніс свої корективи. Тож, щоб не відкладати справу у довгу шухляду,  формат обговорень змінили на прямий зв'язок через радіо, телебачення та інтернет-ресурси.

Крім того, провели роботу на своїх передвиборчих округах депутати міської ради і надали свої пропозиції.
«Я вважаю, що спілкування із громадою пройшло вдало. Бо людям краще видно, чого насправді потребує місто і на що саме у першу чергу потрібно спрямувати кошти, щоб створити якісні умови життя.  Завдяки такому формату, до  обговорення вдалося залучити всі категорії населення, які різнопланово визначають проблемні питання» - зазначив міський голова.

Під час прямих ефірів міському голові надійшло майже двісті пропозицій щодо розподілу бюджету розвитку. Переважно,  вони стосувалися продовження  впровадження програми енергозбереження як  в житловому фонді, так і в установах комунальної власності;  ремонту ліфтів;  капітального ремонту проїжджих частин, прибудинкових територій та освітлення вулиць;  облаштування велосипедних доріжок;  створення притулку для безпритульних тварин. Велику увагу мешканці Білої Церкви звертають і на необхідності підвищення безпеки дорожнього руху, а саме - встановлення світлофорів, камер зовнішнього спостереження і штучних обмежувачів руху та ін.

«Ряд  пропозицій, які надходили від  жителів ми будемо вирішувати за рахунок державного або обласного бюджету. Зокрема, питання щодо будівництва переходів, переїздів через залізничні колії та р.Рось, залучення коштів на будівництво об’їзної дороги та ін. – підсумував Г. Дикий -  На втілення усіх сьогоднішніх потреб необхідно вдесятеро більше тієї суми, яку маємо на розвиток. Доведеться визначати першочергові. Вважаю, що це мають бути питання енергозбереження, щоб у подальшому заощаджені таким чином кошти спрямовувати на інші потреби громади».

Також, міський голова навів приклад із тепловими лічильниками. У Білій Церкві третина багатоквартирних будинків досі не облаштована цими приборами. До речі вартість одного – 100 тис.грн. Економія в оплаті тепла , яку він дає відома вже кожному.  І  сьогодні міська влада розглядає можливість встановлення цих лічильників у будинках спільними із мешканцями силами у співвідношенні 70:30. Де 70% -  кошти місцевого бюджету, за які купують  прилад, а решта – гроші самих мешканців, за його які встановлять.

Першочергові завдання будуть визначені в проекті рішення. Видатки по ним винесуть на позачергове засідання сесії міської ради. І вже депутати встановлять остаточний перелік заходів на які спрямують кошти бюджету розвитку Білої Церкви.



Опубліковано: 26 січня 2016 року
Поділитися