ГЕННАДІЙ ДИКИЙ : «Я здивований відсутністю активності у активістів»

9 березня 2016 року спливає термін подання документів від громадських організацій м. Біла Церква на вхід до складу громадської ради.

Це консультаційно-дорадчий орган, який має сприяти реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні містом та здійснення громадського контролю за діяльністю міської ради. http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/996-2010-п . Кожна рада діє два роки. До складу органу Білої Церкви можуть увійти майже 500 суб’єктів подання. А саме – громадські організації, благодійні фонди, недержавні ЗМІ, релігійні громади, профспілкові об’єднання тощо.

У Білій Церкві  громадську раду формують вже  втретє.  Міський голова Геннадій Дикий зазначає : «Міська влада розраховує на співпрацю з громадськістю. Хочемо бачити конструктив та нові ідеї».

Процес запущено 2 тижні тому.  При цьому, наразі зареєстровано лише 1 заявку (від Білоцерківської міської громадської організації «Центр мистецтв та духовної культури «Образ»).  В обробці ще 2.

«Я здивований відсутністю активності у тих, хто заявляє про себе як небайдужих членів громади, вже користуючись, при цьому, благами від тієї самої громади. Насамперед, пільговою орендою комунальних приміщень», – каже Геннадій Анатолійович.

До речі, цього року на пільгових умовах у Білій Церкві орендовано комунальних площин:

-         ветеранськими організаціями - 963 кв м;

-         громадськими організаціями – 869 кв м;

-         релігійними, благодійними та іншими  - 2835 кв.м.

ДОВІДКА: Документи на участь у громадській раді приймають у виконкомі вул. Я.Мудрого, 15, каб №17. Контактна особа: Олег Турій,  тел. 39-28-71.



Опубліковано: 24 лютого 2016 року
Поділитися