Молодь тримає руку на пульсі життя

24 лютого міський голова Білої Церкви Г.Дикий провів традиційну зустріч  з молодіжним активом міста.

В ході зустрічі міський голова Г.Дикий відмітив важливу роль молоді в розвитку міста та держави, висловив упевненість в тому, що якщо є такі активні  та ініціативні молоді люди - в місті та країні є  впевнене майбутнє.

«Добре, що традиційно відбуваються такі «живі» зустрічі з молодіжним активом. Тут ми можемо підняти та обговорити всі питання, які турбують учнівську і студентську молодь, представників дитячих та молодіжних громадських організацій, - зазначив міський голова Геннадій  Дикий. – Ми, зі свого боку, обов’язково підтримуватимемо ініціативи молоді та допомагатимемо їх реалізації в Білій Церкві, намагатимемося знайти шляхи вирішення проблемних питань».

Начальник відділу у справах сім`ї та молоді міської ради О.Литвинчук поінформував про заходи, що проводить міська влада щодо  реалізації державної молодіжної політики в Білій Церкві.

В ході зустрічі також було акцентовано увагу на ряді проблемних питань, серед яких – стан здоров’я, працевлаштування молоді, забезпечення житлом, невирішеність соціально-побутових проблем, що  зумовлює зростання  негативних проявів в молодіжному і підлітковому середовищі та ін.

На заході присутніми були обговорені ряд питань серед яких: передбачення додаткового фінансування низки молодіжних програм, розгляду можливості визначення зі складу молодіжної громадської ради представника, який був би радником міського голови з молодіжних питань та можливості включення представника молоді до складу виконавчого комітету міської ради.

Також було піднято питання щодо створення міського молодіжного центру,  виділення нових приміщень та проведення ремонтних робіт в деяких  клубах за місцем проживання,  фінансування закладів професійно-технічної освіти,  розвитку в місті велотуризму, облаштування додаткових спортивних і дитячих майданчиків в мікрорайонах міста та ін.
Міський голова Г.Дикий відповідно кожного зазначеного питання та піднятої пропозиції надав конкретні відповіді щодо їх вирішення.

Під час зустрічі з молодіжним активом міський голова  Г.Дикий  вручив грамоти   ряду активістів, які зробили значний внесок у роботу, що сприяє соціальному становленню та розвитку молоді міста.

Також  під час заходу дипломами та подарунками були відзначені переможці щорічної міської молодіжної екологічної акції-конкурсу «Чистий берег» на краще впорядкування прибережної смуги річки Рось,  VI міського конкурсу соціальної реклами серед молоді в чотирьох номінаціях.

 В заході взяли участь  депутати міської ради В.Кошель, І.Гейло, журналісти місцевих ЗМІ.

Для довідки:

          Сьогодні в Білій Церкви проживає більше 68 тис. молодих людей віком від 14 до 35 років, що складає 33 % від загальної кількості    мешканців міста. В 10-ти вищих навчальних закладах за денною формою навчається понад 7,7 тис. студентів, в 3-х професійно-технічних закладах – 1,3 тис. учнів, 19,2 тис. чол. є учнями 25 загальноосвітніх навчальних закладів. В місті зареєстровано або легалізовано шляхом повідомлення 33 молодіжних та дитячих громадських організацій (понад 5,0 тис. членів).
        На сьогодні в місті :
            - діє міська молодіжна громадська рада при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради, до складу якої входять депутати міської ради, посадові особи місцевого самоврядування, представники благодійних, молодіжних та дитячих громадських організацій, студентської молоді, окремі активні молоді люди; 
          -  при відділі у справах сім’ї та молоді працює міська  студентська  рада, яка об’єднує представників органів студентського самоврядування;
- 21 кращий студент з 10-ти вищих навчальних закладів міста підтримується міським головою через щорічну іменну стипендію (рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з 01.01.2012р. її розмір збільшився до 500,0 грн.);
- присуджується міська молодіжна літературно-мистецької премія ім. М.С. Вінграновського, досвід якої запозичений багатьма районами Київської області (за 23 роки присудження премії її лауреатами  стали понад 50 молодих творчих працівників  та колективів у  галузі літератури та мистецтва);
- восьмий рік поспіль буде вручатися Премія Білоцерківської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування ( розмір якої у 2014 році було збільшено у  5 разів  ( до 2,5 тис. грн.);
- традиційним стало проведення щорічного  міського конкурсу соціально значимих програм і проектів молодіжних та дитячих громадських організацій стосовно сімей молоді та дітей. Вперше за останні роки забезпечено суттєвий рівень (50 тис. гривень) фінансування міського конкурсу проектів та програм дитячих та молодіжних громадських організацій, який ґрунтується на принципах соціального замовлення;
- щороку стажування  у відділах та управліннях міської ради проходить група осіб з числа студентського, молодіжного активу з перспективою прийняття на службу в органи місцевого самоврядування;                               
   - забезпечується  проведення  Календаря заходів відділу у справах сім`ї та молоді Білоцерківської міської ради, спрямованих на соціальне становлення молоді міста, зміцнення української родини, пропаганду здорового способу життя;  передбачається та проводиться понад 30 великих загальноміських молодіжних заходів, які відкриті для всіх категорій молоді. 
  Біла Церква одне з небагатьох міст, яке зберігає унікальну мережу для роботи з дітьми та підлітками за місцем проживання в позашкільний та позанавчальний час. Цю роботу в місті проводить Центр дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт», Комунальний заклад Білоцерківської міської ради «Прометей» та Клуб юних техніків «Аврора».  Всього в даних позашкільних навчальних закладах, які знаходяться у віданні відділу у справах сім`ї та молоді   охоплено 2,3 тис. дітей та підлітків гуртковою роботою та 10 тис. осіб заходами за місцем проживання.



Опубліковано: 25 лютого 2016 року
Поділитися