Геній, який крізь сторіччя живе серед нас

Творчість Великого Кобзаря, без перебільшення, є  духовною основою формування сучасної української нації.  Тарас Шевченко є символом любові до України. Його поезія надзвичайно велична, трепетна й жива. Щирою душею вболіваючи за долю України  поет писав  пророчі та актуальні твори, які  вічно житимуть серед нас.

10 березня в м.Біла Церква відбулися урочистості з нагоди 202-річчя  від дня народження Тараса Григоровича  Шевченка.

Розпочав захід наймолодший лауреат XXVII міського літературно-мистецького конкурсу на кращого читця творів Тараса Шевченка - Михайло Міняйло, прочитавши власного вірша, присвяченого Кобзарю.

Під час заходу керуючий справами виконавчого комітету міської ради М.Антонюк наголосив: «Сучасникам важко переоцінити значення творчості Т.Шевченка для української літератури. Перечитуючи «Кобзар», і великий, і малий знайде багато паралелей, що відповідають сьогоденню  українського народу, який має стояти за правду та виборювати справжню свободу і волю. Кожен з нас, на своєму місці, має робити все можливе, щоб виконати заповіти Великого Тараса і, тоді, Україна буде єдиною та могутньою і її неодмінно будуть любити і поважати в світі».

Про роботу Білоцерківського міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім.Т.Шевченка (голова -В.Іванців) щодо популяризації творчості Великого Кобзаря  розповіла член цієї організації – Таїна Братченко. Вана також відмітила, що 12 березня, по міському радіомовленні, буде оголошено про початок вікторини «Чи знаєш ти Шевченка?».  В такому форматі вікторина відбуватиметься вперше на Київщині, в ній зможуть взяти участь всі бажаючі.

Під час урочистостей переможці конкурсів-читців – учні міських загальноосвітніх навчальних закладів та професійно-технічних училищ виконали твори написані митцем та присвячені йому.

В заході взяли участь учнівська та студентська молодь міста, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

 



Опубліковано: 10 березня 2016 року
Поділитися