«Вклоняємось доземно українському солдату»

У нашому світі тільки ті вартості мають майбуття, за які людина готова боротися, які вона рішуче готова захищати, жертвуючи найдорожчим-життям. Серед цих цінностей перша - Україна, наш мудрий народ та наша щедра земля. Тому й постали в час смертельної небезпеки українські солдати, аби вигнати ворога зі своєї землі. Хто вони, захисники України? Яку ціну платять, виконуючи професійний обов’язок? Саме на ці питання відповідає книга «Вклоняємось доземно українському солдату».

Ці рядки є епіграфом, до зазначеного видання, презентація якого відбулася 10 березня.

Книга  присвячена українським військовим з різних куточків нашої держави, які завдяки неабиякій мужності та самопожертві стали Героями України. В ній згадуються й історії військових медиків та волонтерів, без допомоги яких наші воїни б не змогли вистояти у боротьбі з ворогом. Всього описано історії 43 героїв.Це друге видання видавництва Центрального друкованого органу Міністерства оборони України «Народна варта».

  Під час заходу керуючий справами виконавчого комітету міської ради Микола Антонюк наголосив, що завдяки мужності та героїзму наших захисників ми відстояли незалежність України та маємо надію, що, невдовзі, вона справді стане цілісною і  неподільною державою. Висловив слова подяки всім, хто став на захист Батьківщини сьогодні та зазначив, що вони є прикладом патріотизму для підростаючого покоління.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради відмітив, що презентація книги відбувається в Білоцерківському медичному коледжі недарма, адже колектив закладу формує в учнів стійку громадянську позицію з патріотичним вихованням. І підтвердженням цього є те, що зараз чимало його випускників надають медичну допомогу нашим воїнам в зоні проведення АТО.

Одна з історій, описаних в книзі «Вклоняємось доземно українському солдату», присвячена  Ігорю Зіничу - військовому медику, молодшому сержанту 80-ї окремої аеромобільної бригади Збройних Сил України. Ігор навчався в  Білоцерківському медичному коледжі. Йдучи за покликанням серця та  професії він став мужнім «кіборгом», до останнього захищаючи донецький аеропорт та спасаючи життя пораненим військовослужбовцям. Отримавши смертельні поранення Ігор Зінич загинув. Згідно Указу Президента України він був посмертно відзначений орденом «Народний Герой України». Присутні на заході побратими поділилися споминами про те, як не шкодуючи власного життя, під шквальним вогнем, Ігор виконував свій обовязок, а директор Білоцерківського медичного коледжу В.Фуголь згадав про його студентські роки.

 В заході взяли участь  представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 10 березня 2016 року
Поділитися