Енергоефективні проекти: шлях до заощадження коштів та комфорту

09 вересня в Білій Церкві відбувся тренінг на тему «Розробка енергоефективних проектів у багатоквартирних будинках».

 

Захід відбувся в рамках проекту «Створення енергетичних агентств в Україні», що реалізується в Україні компанією «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ» за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMUB). Захід відбувся за сприяння: Міністерства регіонального розвитку, будівництва Київської обласної державної адміністрації, виконавчого комітету Білоцерківськоїміської ради.

 

Під час заходу до присутніх звернувся заступник міського голови Сергій Пахольчук, який привітав учасників тренінгу та наголосив на актуальності та важливості впровадження заходів з енергозбереження в місті, адже вони дають змогу раціонально та ощадливо використовувати енергоресурси, робити проживання в будинках більш комфортним.

 

Тренінг провів Віталій Шаповаленко – консультант проекту «Створення енергетичних агентств в Україні», експерт з інституціональних та політичних питань у сфері енергоефективності iC consulenten. Він наголосив, що метою проекту є розвиток потенціалу для економії енергії та підвищення рівня енергоефективності, завдяки створенню енергетичних агентств та вдосконаленню рамкових умов їх діяльності.

 

Учасники тренінгу зосередили увагу на низці тем, а саме:

- зміст та основні етапи проекту підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків;

- джерела фінансування заходів з підвищення енергоефективності будинку;

- особливості визначення виконавців робіт з реалізації енергоефективних проектів;

- види договорів, які застосовуються в процесі  реалізації енергоефективних проектів тощо.

 

У практичній частині семінару розглянули такі питання, як: збір вихідних даних для розрахункового визначення енергоспоживання багатоквартирним будинком; визначення потенціалу енергозбереження багатоквартирного будинку; спрощений розрахунок приблизної вартості проекту з підвищення енергоефективності багатоквартирного будинку тощо.

 

По завершенню тренінгу учасники отримали інформаційні матеріали, а також мали змогу обговорити з експертами питання, які цікавлять найбільше.

 

Учасники тренінгу висловили вдячність всім організаторам заходу, а зокрема компанії «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ», наголосили, що він є важливим та цікавим, а також висловили побажання, щоб такі заходи проводилися в місті і надалі.

 

У заході взяли участь представники структурних підрозділів міської ради,  голови ОСББ, ЖБК м. Біла Церква, представники громадськості.

 

Відео до теми тренінгу можна переглянути за посиланням.




Опубліковано: 11 вересня 2017 року
Поділитися