Дякуємо Вам, воїни АТО!

Вже більше двох років Україна мусить  захищати територіальну цілісність на сході нашої держави. Щодня, в тяжких умовах,  стримують агресора та оберігають рідну землю ціною власного життя та здоров’я наші захисники. Тисячі наших воїнів проявляють героїзм та мужність і український народ віддає їм за це шану.

13 травня в м.Біла Церква  відбулося вшанування ряду військовослужбовців, які є жителями Білої Церкви і проявили мужність та героїзм під час проходження військової служби в зоні АТО.

Звертаючись до присутніх на заході, міський голова Геннадій Дикий висловив слова вдячності героям та зазначив: «Ми маємо пам’ятати про подвиг тих, хто в складний для держави час, не вагаючись ані хвилини, пішов захищати  Батьківщину. Сьогодні, із сумом  ми вшановуємо пам’ять про тих, хто загинув, вони назавжди залишаться в наших серцях та  висловлюємо слова подяки воїнам за вашу громадянську позицію і патріотизм».

Присутніх також привітали комісар Білоцерківського об’єднаного міського військового комісаріату  Ігор Богданевич, від імені голови Білоцерківської районної державної  адміністрації Вадима Маршалка – координатор центру надання допомоги учасникам АТО Світлана Степаненко, голова громадської організації «Білоцерківський центр громадських ініціатив» Ірина Кісельова.

Відповідно до Указу Президента України від 19.05.2014р. №480/2014 військовослужбовцям, які загинули у ході проведення антитерористичної операції та виявили при цьому мужність, самовідданість та героїзм Президентом України було присвоєно чергові військові звання посмертно.

Серед них і білоцерківець –Анатолій Романчук, капітан, начальник розвідки штабу гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону 72 окремої механізованої бригади, 8 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.  Погони із присвоєним званням Майор  було вручено його дружині – Вікторії та  сину – Олександру.

Відповідно до Указу Президента України від 16.02.2016р. №47/2016 за мужність та героїзм, проявлені під час проходження військової служби в зоні проведення АТО нагороджено  посмертно орденом «За мужність» ІІІ ст:
- загиблого молодшого сержанта Володимира Козака. Нагороду передано його дочці- Ользі Безносікові.
- загиблого солдата  Дмитра Чумака. Нагороду передано його брату - Олексію Чумаку.

Відповідно до Указу Президента України від 08.05.2015р. за мужність та героїзм, проявлені під час проходження військової служби в зоні проведення АТО медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено:

 -військовослужбовця військової частини польова пошта В2262 (11 батальйон Територіальної Оборони,)  солдата Олександра Усенка;
- солдата Павлу Осиченко;
- військовослужбовця військової частини польова пошта В 0849, сержанта Олегу Царіцону.

Відповідно до Наказу Міністра оборони України від 30.09.2014р №568  вручено
нагрудний знак «За зразкову службу»:
- солдату Миколі Березі;
-солдату  Сергію Томащуку.

В ході заходу, за проявлену особисту мужність, стійкість та рішучість виявлені при виконанні військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя під час захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в ході проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, трьох військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади було нагороджено нагрудними знаками «За оборону Донецького аеропорту».

Хвилиною мовчання були вшановані всі загиблі воїни.



Опубліковано: 13 травня 2016 року
Поділитися