Достроково розірвано договори на перевезення пасажирів із приватним перевізником

Під час засідання виконавчого комітету міської ради більшістю голосів було підтримано рішення про дострокове розірвання договорів.

 

Отож, через системне недотримання вимог договорів на перевезення пасажирів у частині заміни рухомого складу, забезпечення функціонування кількості одиниць  автомобілів на маршруті та запровадження GPS-навігації  було вирішено достроково розірвати договір № 3 від 28 лютого 2017 року на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування № 3 «Житловий масив Заріччя (вул.Лісова)- автомагістраль Київ-Одеса» з Малим приватним підприємством «Діліжанс».

 

Також достроково розірвано договір № 4 від 28 лютого 2017 року на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування № 17 «вул.Івана Кожедуба (Хімбуд) - вул. Січових Стрільців (Нове Зарічанське кладовище (Володарська траса)» з Малим приватним підприємством «Діліжанс».

 

Коментуючи дане питання заступник міського голови Володимир Хмурич наголосив, що на перевізника по маршруту №3  та №7  протягом поточного року було складено більш ніж по 5 актів про порушення умов дотримання договорів. Проте, жодної реакції з боку перевізника не відбулося. 

 

Міський голова Геннадій Дикий: «Дотримання умов договорів перевізниками є надзвичайно важливим, адже безпека, комфорт та зручність  пасажирів  має стояти на першому місці. Якість та кількість маршрутних таксі загального користування має  бути такою, аби й люди похило віку, з обмеженими фізичними можливостями та мами з візочками мали можливість вчасно дістатися куди їм потрібно.  Крім того, молодь активно користується мобільним додатком- сучасним сервісом, за допомогою якого відслідковується наближення того чи іншого маршруту до зупинки.   Мале приватне підприємство «Діліжанс» не виконувало вимоги, тому й прийнято таке рішення».

 

Рішення також передбачає укладення договора на перевезення пасажирів з автомобільними перевізниками, які за результатами  конкурсу визнані такими, що зайняли друге місце, на термін – до проведення конкурсу. Заступник міського голови  зазначив, що по маршруту № 3 це Тролейбусне управління, а маршруту №17 – Автобусний парк.



Опубліковано: 26 вересня 2017 року
Поділитися