ДОРОГА МОЛОДИХ

Цими днями відбулося чергове засідання молодіжного Клубу “Крокуючи до успіху”, що понад три роки діє при Білоцерківському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Цей Клуб розпочав свою роботу за ініціативи Міжнародної благодійної організації “Партнерство “Кожній дитині” і основним своїм завданням має організацію всебічної підтримки випускників інтернатних закладів та молоді, позбавленої батьківського піклування, та дітей з сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, в процесі їх соціалізації та адаптаціїї до самостійного життя.

Засідання Клубу “Крокуючи до успіху” кожного разу проходять по різному. Це може бути тренінгові заняття або “мозковий штурм”, круглий стіл або зустріч з цікавою людиною, вікторини, майстер-класи та екскурсії. Підлітки, які позбавлені батьківського піклування чи перебувають в складних життєвих обставинах та лише починають освоювати доросле життя, мають змогу поспілкуватися в приємній компанії, шляхом практичних занять вдосконалити свої уміння налагоджувати взаємини та аналізувати результати власної діяльності, планувати свій бюджет та робить спроби самостійно вирішувати проблеми, які виникають в дорослому житті. 

Вчорашня зустріч, в якій взяли участь 9 осіб, розпочала тренінгів курс “Як стати успішним”, що включає п’ять тренінгових модулів: “Я”, “Я, ми, вони”, “Я і кохана людина”, “Я і професія” та “Я - господар свого життя”, кожен із яких складається з 5-6 тренінгових занять. Програма спонукає молоду людину не лише до ефективної комунікації, змістовного проведення дозвілля, але й вчить ставити перед собою цілі та завдання, визначати пріоритети у житті, брати відповідальність за свої дії, розвиває базові життєві навички. 

Недарма кажуть, що впевнений старт є половиною успіху. Спеціалісти Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді докладають максимум зусиль, щоб робота молодіжного клубу “Крокуючи до успіху” стала дієвою складовою всебічної соціальної підтримки молоді, яка опинилася в складних життєвих обставинах, що є одним з пріоритетних напрямків роботи Центру, та зробила старт в широку дорогу самостійного життя для молоді впевненим та радісним.



Опубліковано: 10 листопада 2016 року
Поділитися