Допомога учасникам АТО та їх родинам в місті Біла Церква

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський 09 серпня ц.р. провів робочу нараду, головними питаннями, які обговорювались присутніми  - медико-психологічна та соціальна допомоги учасникам АТО.

Максим Свірський зазначив, що в багатьох великих містах України діє "дорожня карта" для учасників АТО та їх сімей. За її допомогою військовослужбовці мають можливість вирішити багато питань з отриманням пільг, соціальних гарантій та забезпечення психологічної реабілітації.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради відмітив, що розглядається можливість введення до штатів, у деяких структурних підрозділах міської ради, одиниць, які співпрацюватимуть та  забезпечуватимуть якісне координування і надання допомоги  учасникам АТО, в межах компетенції  установи.  На найближчій сесії міської ради планується винесення рішення щодо створення в Білій Церкві Служби підтримки учасників АТО та їх сімей.

Одним із головних завдань українського суспільства, в умовах військового конфлікту, є психологічна реабілітація військовослужбовців, які пройшли службу в зоні антитерористичної операції та їх сімей.

В ході наради виступила в.о. директора Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Злата Чорна. Вона поінформувала присутніх, що 02 серпня ц.р. в Київській обласній державній адміністрації відбулося спільне засідання Центрів допомоги учасників АТО, їх сім’ям та членам сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь у проведенні АТО.  Головними питаннями зустрічі було обговорення юридичної, психологічної, санітарно-курортної та соціальної допомоги учасникам АТО. Присутніми було порушено теми виділення земельних ділянок демобілізованим,  професійної адаптації тих, хто повернувся із зони військового конфлікту, і доступу бійців до пільг та послуг від державних і недержавних організацій.

Головний лікар Білоцерківської міської лікарні № 2 Ніна Головенко розповіла присутнім про умови надання медико-психологічної допомоги учасникам АТО в місті Біла Церква. Охарактеризувала умови обстеження та перелік медичних процедур, а також порядок отримання медичної допомоги військовослужбовцями в міській лікарні № 2.

Ніна Головенко зазначила, що медичні установи міста плідно співпрацюють з волонтерами. Більшість пацієнтів-учасників АТО до лікарень приводять, безпосередньо, волонтери. Також, вона зауважила на необхідності офіційної співпраці медичних закладів міста з волонтерським групами.

 На нараді були присутні керівники управлінь та відділів міської ради та представники громадськості.



Опубліковано: 10 серпня 2016 року
Поділитися