Долучайтеся до толоки й не смітіть

12 квітня в м. Біла Церква відбулося засідання штабу з благоустрою, на якому були розглянуті питання щодо ходу організації проведення весняного двомісячника санітарної очистки, озеленення та благоустрою міста, яке провів заступник міського голови Валерій Гнатюк.

 

В ході засідання заступник міського голови зазначив, що згідно із рішенням виконавчого комітету міської ради з 19 березня розпочато двомісячник санітарної очистки, озеленення і благоустрою м.Біла Церква, який триватиме до 18 травня 2018 року.

 

Відповідно до даного рішення затверджений склад штабу з благоустрою, визначені основні заходи щодо проведення двомісячника та ін. Встановлено єдиний санітарний день – четвер кожного тижня. Загальноміська толока буде проведена 21 квітня ц.р.

 

Наразі в місті проводяться роботи щодо приведення в належний санітарно-технічний стан вуличної мережі, а саме підняття після зими соляно-піщаної суміші; незабаром буде розпочато ремонт дорожнього покриття на тих ділянках, де є першочергова потреба. Найперше буде приділена увага низці вулиць, якими буде здійснюватися об’їзд транспорту під час проведення капітального ремонту шляхопроводу по Сквирському шосе (вул. І.Мазепи, Першотравнева, Вокзальна, Офіцерська та ін.) 

 

Крім того Валерій Гнатюк зупинився на заходах, які здійснюються в місті з організації проведення поминальних днів та функціонування громадського транспорту цими днями; відзначення річниці аварії на ЧАЕС та Дня примирення й Дня перемоги над нацизмом. Також була акцентована увага на заходах щодо запобігання загибелі людей на воді, облаштування зон відпочинку поблизу річки та створення організованих пляжів.

 

У ході наради заступник директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради Альона Колотницька поінформувала присутніх про сторінку «Весняна толока’18» на сайті ДЖКГ (http://www.bc-ujkg.org.ua/vesnyana-toloka-18/), на якій є всі дані щодо проведення двомісячника, позначені території, які закріплені за підприємствами та відзначається хід проведення робіт по їх прибиранню та благоустрою. Також та сторінці  є можливість всім бажаючим подати заявку на участь у прибиранні та благоустрою територій, які ні за ким не закріплені, а департамент ЖКГ організує необхідний інвентар та інші засоби.

 

«Приємно те, що у нас прослідковується позитивна тенденція, коли є свідомі білоцерківці, які хочуть долучитися до прибирання рідного міста, а не тільки такі, що смітять, як це показали  нещодавні свята, - зазначила Альона Колотницька.- Двадцять першого квітня наш департамент проводитиме толоку на острові «Дитинство». Заплановано зробити цей красивий куточок Білої Церкви зоною відпочинку містян, тому потрібно прикласти максимум зусиль до його благоустрою. Хто має бажання приєднатися до  толоки – запрошуємо.  І головне, що вже 26 травня буде проведено на острові «Дитинство» екологічне свято «Еко-пікнік».

 

Присутнім також було наголошено на забороні побілки вапном декоративних дерев, бордюрів та стовпів; на поширені та пропагуванні правил утримання тварин у місті  серед школярів та дорослого населення та ін. До речі, сайт ДЖКГ також містить розділ «Поводження з тваринами», де розміщена інформація про кількість індетифікованих, стерилізованих та пристроєних тварин в м.Біла Церква в 20018р. й довідки як і де є можливість провести стерелізацію, чіпування, реєстрацію собак  та ін.

 

Начальник  відділу охорони навколишнього природного середовища ДЖКГ Тетяна Гапонова поінформувала про  проведення 17 та 18 квітня ц.р., в рамках відзначення Дня довкілля,  акції «Чистий берег», у ході якої студенти та учні міських навчальних закладів упорядковуватимуть  прибережні зони р. Рось.

 

Під час засідання штабу присутні підняли питання щодо вивозу сміття зібраного у ході двомісячника; встановлення вздовж прибережної смуги р.Рось додаткових контейнерів для сміття та організації їх систематичного вивозу; забезпечення чергування патрульних поліцейських вздовж зон відпочинку біля річки та можливості встановлення додаткових біотуалетів; розповсюдження агітаційних матеріалів, створених руками дітей, які закликають не смітити  та ін.

 

Закликаємо активних та небайдужих білоцерківців долучити до толоки й не смітити! Тільки від нас самих залежить чи буде наше місто чистим і охайним!

Долучайтеся до толоки й не смітіть


Опубліковано: 12 квітня 2018 року
Поділитися