Для частини білоцерківців проведуть письмове опитування

20 червня міський голова Геннадій Дикий взяв участь у прес-конференції, під час якої зупинився на низці важливих для життєдіяльності міста питань. Перше з них стосувалося процесів децентралізації.

 

Геннадій Дикий розповів, що у п’ятницю, 16 червня ц.р., він взяв участь у робочій нараді з питань створення об’єднаних територіальних громад у Київській області, яку провів голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган. Зокрема, на нараді розглядалося питання добровільного об’єднання громад на території м. Біла Церква та Білоцерківського району. У зв’язку з тим, що територіальні громади с.Шкарівка та с.Фурси уже провели певну підготовчу роботу і стверджують, що готові до процесу об’єднання, на даній нараді розглядалося питання врахування інтересів Білої Церкви.

 

Головою облдержадміністрації Олександром Горганом було поставлене завдання прийняти рішення про проведення письмового опитування жителів м.Біла Церква, які юридично знаходяться за межами території індексно-кадастрової карти нашого міста. Відповідне рішення затверджено на засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 20 червня ц.р. Жителі окремих мікрорайонів м.Біла Церква повинні будуть відповісти на запитання: «Чи підтримуєте Ви пропозицію можливого приєднання Вашого домоволодіння (домогосподарства) до міста Біла Церква?»

 

«Внаслідок відповідного рішення Білоцерківської районної ради, прийнятого у 2014 році,  близько 70 тис. жителів Білої Церкви проживають на території, яка знаходиться за межами індексно-кадастрової карти. Незважаючи на це, Біла Церква утримує навчальні заклади, обслуговує дороги та комунікації. Тому міською владою готується відповідне рішення щодо врегулювання даного питання, яке буде розглядатися в судовому порядку. Але разом з тим має бути проведене опитування жителів Білої Церкви, що проживають на масивах Таращанський, Піщаний, Гайок, частини жителів масиву Леваневського, а також білоцерківців, які проживають на  вул.Київська (район птахофабрики), у районі Селекційної станції (при виїзді з Білої Церкви, поблизу в’їзду в Гайок). Тому закликаю всіх жителів поставитися до цього свідомо та відповідально, адже результати даного опитування будуть враховані при створенні об’єднаних територіальних громад», - наголосив міський голова.

 

Геннадій Дикий зауважив, що лише послугами закладів соціально-культурної сфери в м.Біла Церква в 2016 році скористалося близько 700 дітей Білоцерківського району. Крім того, чимало жителі району систематично користуються послугами міських закладів охорони здоров’я, соціального захисту, установами культурного та спортивного спрямування тощо. Витрати міського бюджету на забезпечення послугами цієї категорії громадян, за попередніми оцінками, становлять близько 12,5 млн грн.

 

«Ми будемо захищати інтереси білоцерківців, і у разі, якщо жителі зроблять волевиявлення на користь іншої територіальної громади, постане питання про компенсацію витрат, які несе міський бюджет, на надання даних послуг», - наголосив міський голова.

 

Геннадій Дикий висловив переконання, що саме об’єднана територіальна громада з центром у м.Біла Церква дасть можливість комплексно розвиватися всій Білоцерківщині, зробить поштовх для прийняття ефективних рішень, залучення інвесторів, створення робочих місць, створення конкурентного середовища серед підприємців, покращення якості життя в цілому.


Опубліковано: 20 червня 2017 року
Поділитися