Депутатам презентовано сервіс "Карта комунального майна"

28 травня, під час спільного засідання депутатських комісій,  відбулася презентація четвертого модуля платформи «Прозорий бюджет» - "Карта комунального майна".

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий, який є куратором проекту від міської влади, зауважив, що 17 травня ц.р. відбулася офіційна передача даної платформи від розробників - Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» (детальніше за посиланням: http://bc-rada.gov.ua/node/10125).

«Сьогодні керівник відділу бюджетної політики Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Володимир Тарнай розповість про функціонал платформи "Карта комунального майна", можливості використання даного ресурсу та про дані, які покликані в доступній і спрощеній формі надавати інформацію щодо використання майна, яке перебуває у власності територіальної громади Білої Церкви. Закликаю вас ознайомитися із новими інформаційними технологіями та в подальшому їх активно використовувати»,-  зазначив Сергій Постівий.

Під час презентації керівник відділу бюджетної політики Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Володимир Тарнай зупинився на основних сервісах модуля, ознайомив, яку саме інформацію можна дізнатися щодо об’єктів комунального майна: які є вільні площі та які в оренді й на яких саме умовах;  хто є їх балансоутримувачем; під яке цільове призначення може здатися в оренду те чи інше приміщення тощо. Крім того є можливість  дізнатися інформацію з різноманітних державних реєстрів щодо юридичного стану приміщень та ін.

 Володимир Тарнай акцентував увагу, що ними планується удосконалювати платформу, додавши до неї інструменти для аналітики. Мова йде про фільтри, за допомогою яких буде можливість швидко дізнатися про витрати на комунальні послуги певного приміщення,  що може бути цікавим потенційному орендарю, або ж про терміни закінчення оренди приміщень та ін.

«У нас є можливість додати такі аналітичні дані, які будуть необхідні вам для користування в подальшому, тому просимо розглянути це питання та надати пропозиції щодо таких матеріалів», - відмітив Володимир Тарнай.

Під час презентації від депутатів міської ради прозвучало декілька ідей щодо удосконалення «Карти комунального майна»,  інші рекомендації та пропозицій депутати матимуть можливість передати розробнику через керуючого справами або ж  за електронною адресою: Admin@openbudget.in.ua.

Нагадуємо, що модулі функціонують на офіційному сайті Білоцерківської міської ради у рубриці Е-сервіси за посиланням "Відкритий бюджет": https://openbudget.in.ua/widgets/town/profile/55a807d96b61730709ee2000?locale=uk.

Депутатам презентовано сервіс "Карта комунального майна"


Опубліковано: 28 травня 2019 року
Поділитися