День жовто-блакитного прапора – символа єдності та державності

23 серпня у Білій Церкві відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

Український прапор – символ пшениці в степах під блакитною аркою неба, який уособлює споконвічне прагнення народу до миру, праці, краси та багатства рідної землі. Це символ високого духу нашого народу, його історичних прагнень.

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України, Указом Президента 23 серпня  оголошено Днем Державного Прапора України.

Із проголошенням незалежної України національні символи – гімн, прапор і герб стали на сторожі утвердження самостійності і суверенітету держави.

Міський голова Геннадій Дикий привітав білоцерківців зі святом: «Сьогодні ми згадуємо всіх, хто сприяв, щоб цей прапор майорів сьогодні над нашою країною та містом. Прапор є символом державності та здобутків українського народу. Підіймаючи його, ми згадуємо особливі здобутки видатних білоцерківців за минулий рік. Він завжди нагадує нам про єдність і у мирі, і на фронті».

До привітань приєднався народний депутат України Хвича Мепарішвілі, який зазначив, що жовто-блакитний стяг вже 27 років стоїть на сторожі Української єдності і непереможності.

Також під час урочистостей виступив учень Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія – школа першого ступеня» Юрій Бортник.

У рамках урочистостей Державний Прапор України підняли міський голова разом із такими Почесними білоцерківцями:

Раїса Томащук – завідуюча народним відділом Білоцерківської школи мистецтв №5, художній керівник народної капели бандуристок «Україночка», стипендіат обласної державної адміністрації, в цьому році Указом Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України»;

Артем Теслер – майстер спорту України міжнародного класу, призер загального заліку кубку світу з велоспорту на треку, багаторазовий чемпіон України, переможець елітних міжнародних змагань з велоспорту на шосе. Член збірної команди України, Голова Білоцерківської міської федерації велосипедного сорту, заступник директора Київської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Промінь» з велоспорту;

Степан Ткач - молодий 23-річний білоцерківський підприємець. У жовтні 2016 року навчався у Школі малого та середнього підприємництва. Як наслідок своєї успішної діяльності в бізнесі, у 2017 році, він отримав подяку у номінації "Молодий підприємець року" на святкуванні "Дня підприємця";

Ольга Мірошніченко – керівник зразкової студії сучасної класичної хореографії «Флай», вихованці якої у 2013 році стали володарями Кубку Європи. У 2014, за версією Асоціації сучасного танцю України – Чемпіонами України, 2017 –Бронзовими чемпіонами України. А у 2018, за версією International Unionofarts – Золотими чемпіонами України. За 5 років здобули більше півсотні перемог і на 12 конкурсах стали володарями Гран-прі;

Тетяна Гараз – старший солдат, радіотелефоніст 3-ої роти 3-го механізованого батальйону 72-ої окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, яка відзначилася своїм високим професіоналізмом, відданістю своїй справі, гідністю та сміливістю при виконанні поставлених бойових завдань в зоні проведення операції об’єднаних сил та збереження територіальної цілісності та незалежності нашої держави;

Дмитро Михайлюк, учень 7-А класу Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням слов'янських мов,переможець ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії. Крім хімії, цікавиться біологією та фізикою. Має особисту  домашню міні-лабораторію, яку створив сам, де проводить дослідження. Мріє присвятити своє життя вивченню хімії.

У заходах взяли участь депутати та члени виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, заступники міського голови,  представники структурних підрозділів міської ради, духовенства, громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

 

День жовто-блакитного прапора – символа єдності та державності


Опубліковано: 23 серпня 2018 року
Поділитися