День Вуличної Музики: найкращий день у році!

Нещодавно за підтримки міського голови Геннадія Дикого у Білій Церкві відбувся День Вуличної Музики. Біла Церква долучається до міжнародного свята вже втретє, і це дійство цьогоріч проходить у 40 містах України.

 

Під час концерту в Парку культури та відпочинку ім. Шевченка, висупило понад 20 учасників. У фестивалі взяли участь дитячі колективи та сольні виконавці – учні Білоцерківських шкіл мистецтв №1 та №5, музиканти-аматори, а також улюблені місцеві виконавці: Руслан Соловйов (гурт «ЗА КРАЙ»), гурт «Кімната 16», «Больше Леса», «Roxy Band», «Gooma» та інші.

 

Ідея створення такого заходу виникла у литовського музиканта Андрюса Мамонтоваса  у 2007 року. Саме він став автором ідеї, аби щороку третьої суботи травня музиканти, незалежно від рівня професіоналізму чи стилю, виходили на вулиці свого міста, грали й співали власну музику – просту й складну, нову й стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз тощо.

 

Тож концерт сподобався присутнім: на адресу партнерів, спонсорів та музикантів від організаторів фестивалю та жителів міста лунали слова вдячності – за найкращий день у році, який запам’ятається надовго.

 

На знак вдячності за сприяння у проведенні заходу заступник міського голови Ольга Настіна, голова Білоцерківської районної ради Віталій Гринчук, представник ГО «Зміни Білу Церкву» Юлія Скотарь отримали символічні подяки від організаторів заходу – Київської обласної молодіжної громадської організації «Федерація 4».

 

Дипломами за участь були також нагороджені всі учасники фестивалю.

 

Варто відмітити, що завдяки сприянню технічних партнерів, які долучилися до проведення заходу, організаторам вдалося відійти від акустики, як це було в минулих роках, і зібрати повноформатну звукову сцену, що дозволила учасникам проявити себе на повну.

День Вуличної Музики: найкращий день у році!


Опубліковано: 24 травня 2017 року
Поділитися