День спільних дій в інтересах дітей

20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН проголосила Декларацію прав дитини, яка визначила основні життєві потреби дитини та її основні права.

 

Через 30 років, 20 листопада 1989 року, Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята та відкрита для підписання, ратифікації та приєднання Конвенція ООН про права дитини – міжнародний документ, який вперше в історії людства визначив повний спектр прав дитини та правові стандарти в сфері захисту прав дитини. ЇЇ називають «Велика хартія вільностей для дітей» та  світовою конституцією прав дитини. Конвенцію було підписано 195 країнами світу. 

 

Традиційно, в день прийняття Конвенції у світі відзначається Всесвітній день дітей.

 

21 лютого 1990 Українською РСР було підписано Конвенцію, а 27 лютого 1991 року Верховною Радою УРСР було прийнято Постанову «Про ратифікацію Конвенції про права дитини». Для України Конвенція набула чинності 27 вересня 1991 року.       

 

Отож, з 20 листопада 2003 року  в Україні щороку відзначається  День спільних дій в інтересах дітей, як один із шляхів консолідації зусиль усіх громадських, державних та суспільних інституцій, що опікуються проблемами дітей, засобів масової інформації, соціально відповідального бізнесу, а також кожного, хто небайдужий до становища дітей в нашій країні.

 

Цього року до Дня спільних дій  в інтересах дітей та в рамках проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка традиційно проводиться в місті у період з 25 листопада по 10 грудня 2017 року, служба у справах дітей Білоцерківської міської ради пропонує  провести у навчальних та позашкільних закладах благодійні акції, виставки, ярмарки, та інші заходи для дітей та за їх участю.

 

 

На чисельні запити громадян в місті планується створити на базі центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» відділення для тимчасового перебування батьків з дітьми, які зазнали насильства в сім`ї.

 

 

Виручені кошти пропонуємо спрямувати на підтримку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.


Реквізити центру «Злагода»:

ЦСПРД «Злагода» код ЄДРПОУ 25656612

р/р 31550301121631 ГУДКСУ в Київській області

МФО  821018


Служба у справах дітей міської ради


Опубліковано: 15 листопада 2017 року
Поділитися