День молоді у Білій Церкві: свято, що єднає всіх

24 червня у Білій Церкві відбулися святкові заходи з нагоди Дня молоді, який, відповідно до Указу Президента, щороку відзначається в Україні в останню неділю червня.

 

Святкове дійство відбулося за підтримки міського голови Геннадія Дикого, депутата Київської обласної ради Ольги Бабій, депутата Білоцерківської міської ради Олександра Русса, а також спонсорів та партнерів. Організатором свята виступило управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради.

 

За традицією, офіційний початок дійства стартував біля головної сцени. Тут присутні могли насолодитися концертною програмою вихованців Центру дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт», під час якої юні й талановиті білоцерківці подарували запальні вокальні та хореографічні номери.

 

Потім відбувся грандіозний флеш-моб за участю вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл Білої Церкви.

 

З головної сцени від імені міського голови Геннадія Дикого з вітальним словом до присутніх звернувся секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель. Він наголосив, що молодість – найцікавіша частина життя кожної людини, і від того, як прожити цей час, залежить майбутнє кожного з нас, майбутнє нашого міста та України. Також побажав отримати максимум задоволення від святкового дійства.  

 

До вітань приєдналася також депутат Київської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів обласної ради Ольга Бабій, яка наголосила, що День молоді – це свято всіх і кожного, незалежно від віку, і відсвяткувати цей день потрібно на повну, але в межах розумного.

 

Під час урочистої частини спеціальними свідоцтвами від управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради були відзначені найкращі спортсмени Білої Церкви та їхні тренери, кращі тренери з різних видів спорту, а також керівники комунальних дитячо-юнацьких спортивних закладів міста – за перемогу у спорті вищих досягнень.

 

Подяки вручили учасникам ІІІ міського фестивалю вуличного мистецтва «Вільна стіна», дипломи - переможцям ІX міського фотоконкурсу «Біла Церква очима молодих».

 

Під час заходу працювала ціла низка локацій, кожній з яких було чим вразити численних відвідувачів заходу – білоцерківців та гостей міста та за допомогою яких кожен міг знайти щось для себе.

 

Наприклад, ознайомитися з найсучаснішими теплозберігаючими, екологічними технологіями та матеріалами, а також вирішити, які з них обрати для облаштування своєї домівки чи офісу, можна було під час виставки енергоефективного обладнання та матеріалів.

 

Втілити найзаповітніші мрії та бажання – не тільки свої, але й всієї родини – було можливо за допомогою сімейної карти мрій. Саме такий захід був організований для білоцерківців ГО «Самопоміч».

 

Зовсім поруч всією родиною можна було зіграти в різні об’ємні ігри: «хрестики-нолики», доміно, дартс, твістер, кільцекид. Недалеко відбувався конкурс дитячого малюнку, була облаштована спеціальна зона для мам, працювали різноманітні фотозони. Чимало відвідувачів привабила ігротека з настільних інтелектуальних ігор.

 

Працювали також виставки та ярмарки: поки дорослі придивлялися для себе різні речі домашнього вжитку на барахолці, їхні юні красені та красуні могли спробувати на собі техніки натільного розпису аква-грим та мехенді.

 

А побачити рідне місто та все, що оточує довкола, але з іншого ракурсу, дозволили фотовиставки «Біла Церква очима молодих» та «Біла Церква очима внутрішньо переміщених осіб», а також виставка картин місцевих художників.

 

Ну а всіх любителів такої молодіжної техніки малярського мистецтва, як графіті, можна було зустріти на фестивалі вуличного мистецтва «Вільна стіна», який цьогоріч проходив уже втретє. Величезні куби з яскравими малюнками та кумедними надписами привертали увагу містян з усіх боків та слугували відмінним тлом для чудових фото та селфі.

 

Мали змогу проявити себе і любителі активних видів відпочинку. На території спорту можна було зіграти в лазертаг та арчірітаг, випробувати себе у кроссфіті; на території танцю – проявити свої хореографічні здібності.

 

Не лишилися без задоволення і любителі техніки: увага всіх – від наймолодшого до найстаршого була прикута до виставок авто-, авіа- та судномоделей, а також показових виступів юних авіа-/автомоделістів.

 

А яке ж свято без смачної їжі та гучної пісні? Звісно ніякого, тому кожен охочий міг підкріпитися смачною їжею, яку пропонували спеціально обладнані фуд-корти, а в спеціально відведеній локації біля фонтану – поспівати в караоке.

 

Зловити справжню хвилю драйву можна було у Парку культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка. Поки наймолодші відвідувачі, окрім атракціонів та ігрових майданчиків, майже з головою були занурені у водно-пінне дійство, їхні батьки та старші друзі підтанцьовували під музику у виконанні діджеїв.

 

Феєричним завершенням святкового дійства стали виступи музичних гуртів: «Нерозгадані», Gooma, «За край» та «Фіолет».

 

У заході взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради, радник міського голови Микола Антонюк, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

День молоді у Білій Церкві: свято, що єднає всіх


Опубліковано: 25 червня 2018 року
Поділитися