Демонтовано дошку Сломчинському

    25 квітня 2017 року відповідно до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 12 квітня 2016 року № 143 «Про демонтаж меморіальних дощок та пам’ятного знаку на території міста Біла Церква» та Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нациського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» було демонтовано дошку Сломчинському Павлу Павловичу. Дошка була передана до Білоцерківського краєзнавчого музею. Це 4 меморіальна дошка, що демонтована або закрита від загального огляду в місті.

 

    Сломчинський Павло Павлович  - більшовицький політичний і державний діяч. Один з засновників більшовицького підпілля у Білій Церкві.

 

    Нагадаємо, що вулицю названу в радянські часи на честь П.Сломчинського рішенням Білоцерківської міської ради від 18 лютого 2016 року № 81-07-VII «Про перейменування вулиць та інших поіменованих об’єктів міста Білої Церкви» було перейменовано на вул. В’ячеслава Чорновола.

 

    Вячеслав Максимови Чорновіл  — український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в'язень СРСР. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х — 90-х років; Герой України (2000, посмертно). 

Демонтовано дошку Сломчинському


Опубліковано: 21 квітня 2017 року
Поділитися