Чергове засідання виконавчого комітету

11 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Триває робота щодо уповноваження старост сільських населених пунктів на вчинення нотаріальних дій

Під час засідання виконавчого комітету було прийнято рішення про організацію вчинення нотаріальних дій  на території Білоцерківської міської територіальної громади. 

Після реалізації окремих організаційних заходів старости старостинських округів зможуть належно та своєчасно сприяти реалізації законних прав громадян, вживати заходів щодо охорони спадкового майна; посвідчувати заповіти (крім секретних); видавати дублікати заповітів; засвідчувати вірність копій (фотокопій) документів і виписок з них; засвідчувати справжність підпису на документах та  посвідчувати довіреності. 

Коли саме старости почнуть вчиняти вищезазначені нотаріальні дії буде повідомлено додатково.

Про початок опалювального періоду 2023-2024 рр. на території Білоцерківської міської територіальної громади

Даним рішенням КП БМР «Білоцерківтепломережа» доручено розпочати поточний опалювальний період для закладів охорони здоров’я, дитячих дошкільних, шкільних, позашкільних та спортивних закладів від індивідуальних джерел теплопостачання, за заявами керівників вищезазначених установ. Іншим виробникам та постачальникам теплової енергії також рекомендовано розпочати опалювальний період для аналогічних закладів за такою ж процедурою.

Опалювальний період для житлового фонду та інших споживачів буде розпочато виходячи з кліматичних умов, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становитиме 8 °C  та нижче.

Підключення споживачів до систем теплопостачання здійснюватиметься при наявності актів готовності до опалювального періоду та при проведених розрахунках і погашенні заборгованості за енергоносії.

Зауважимо, що за інформацією Білоцерківтепломережі станом на 09.10.2023р. виконані наступні роботи з підготовки до опалювального періоду  2023-2024 рр.:

- проведені ремонтні роботи 74 котельних та 49 теплових пунктів, тобто завершені ремонти на всіх котельнях та теплових пунктах КП БРМ "БЦТМ";

- проведені гідравлічні випробування теплових мереж від 48 котельних, 8 центральних теплових пунктів (згідно графіку гідравлічних випробувань) - виявлено 43 пошкодження теплових мереж, 41 порив станом на зараз ліквідований.

Згідно із “Організаційно – технічними заходами з підготовки до опалювального періоду 2023-2024 років”  працівниками Білоцерківтепрломережі ще проводяться  наступні роботи:

- завершуються капітальні роботи на теплових мережах магістралі "ТЕЦ - місто";

- заповнюються внутрішньоквартальні теплові мережі та внутрішньобудинкові системи (сумісно з обслуговуючими компаніями).

Дистанційне навчання дітей, аби вони не втратили зв’язок з Україною 

Під час засідання внесено зміни до рішення виконавчого комітету  Білоцерківської міської ради від 12 вересня 2023 року № 701 «Про мережу закладів освіти Білоцерківської міської територіальної громади на 2023/2024 навчальний рік».

Доповідаючи, начальник управління освіти  і науки Юрій Петрик зазначив: «Ужиті міською владою заходи дали результат, і максимальна кількість дітей нашої громади навчається очно, у тому числі і в другу зміну. Але значна кількість школярів перебуває за кордоном, тому здобувати освіту вони можуть лише за екстернатною та сімейною формами або дистанційною. Оскільки для організації дистанційного навчання відповідно до чинного законодавства України необхідно створювати окремі класи, а в межах одного закладу це практично неможливо, Управління освіти і науки згідно, зі своїми повноваженнями, визначило 2 заклади в Білоцерківській громаді, на базі яких із 1 вересня 2023 року відкрито дистанційні класи: 1-4 класи в Початковій школі «Казка», а 5-11 класи - в Білоцерківському академічному ліцеї «Вектор»-гімназії № 18. 

На початок навчального року була сформована мережа дистанційних класів. Проте протягом вересня 2023 року надходили заяви від батьків учнів, у яких висловлювали бажання опановувати навчальні предмети не в повному обсязі Державного стандарту, а лише так званий «український компонент». Це було зумовлено тим, що діти в першу половину дня навчаються у школах за кордоном, тому одночасно вивчати ще додатково більше 10-15 дисциплін їм складно. 

Зважаючи на це, і щоб українські діти не втратили зв'язок зі своє державою, виникла потреба відкрити додаткові класи на паралелі 5-11 класів, у яких вивчатимуть предмети лише українського компоненту, зокрема українську мову і літературу, історію України, географію тощо». 

Така пропозиція управління освіти і науки міської ради була підтримана на загальнодержавному рівні, і вищевказані 2 заклади Білої Церкви були визначені департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації як опорні в нашій області. За наслідком цього рішення інформацію про «Казку» і «Вектор» розмістило на своєму офіційному сайті Міністерство освіти і науки України з метою широкого інформування про надання таких послуг. 

Також держава визначила, що навчання за програмою з українським компонентом фінансуватиметься через державну субвенцію на загальну середню освіту. Пропоноване для розгляду на виконавчому комітеті рішення дозволить отримати цю субвенцію. Таким чином, у 2023/2024 навчальному році в Білоцерківській громаді функціонують 18 дистанційних класів, у яких навчається більше 400 учнів. Проте 4 початкові класи і 7 на паралелях 5-11 класів (по одному) забезпечують здобуття початкової, базової і повної загальної середньої освіти за українським компонентом. Відповідно до освітніх програм відбувся незначний перерозподіл навантаження між педагогічними працівниками.

Інші питання, розглянуті у ході засідання виконкому:

- внесені зміни до Порядку відшкодування з місцевого бюджету частини відсотків за  кредитами, залученими об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків Білоцерківської міської територіальної громади, затвердженого рішенням  виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 09 березня 2021 року № 162;

- прийнято рішення про  організацію забезпечення цілодобовим чергуванням на «Пунктах незламності» в Білоцерківській міській територіальній громаді, яким  рекомендовано керівникам закладів громади, де вони розташовані, визначити осіб для цілодобового чергування та організувати відповідну оплату праці працівникам згідно із визначеними нормами законодавства;

- встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послугу з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ, інших споживачів, релігійних організацій та послугу з постачання гарячої води для потреб бюджетних установ комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа»;

- затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул.Василя Стуса та по вул. Івана Сошенка;

- внесено зміни в додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 29 листопада 2022 року № 787 «Про план діяльності виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік;

- внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 08 серпня 2023 року № 621 «Про проведення відкритого архітектурного конкурсу на кращу концептуальну пропозицію комплексного благоустрою території парка Слави у місті Біла Церква Київської області»;

- затверджено новий склад комісії з присудження молодіжної літературно-мистецької премії імені М.С. Вінграновського Білоцерківської міської територіальної громади;

- розглянуто низку питань щодо використання комунальної власності; змін, чи присвоєння адрес нерухомому майну; опікунських питань малолітніх дітей тощо.

Чергове засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 12 жовтня 2023 року
Поділитися