Бюджет – дітям

Три тижні тому депутатами Білоцерківської міської ради було вирішено виділити понад 3,5 млн грн на заміну вікон у навчальних закладах. Згідно із законодавством ці роботи потрібно виконати до кінця року.  Терміни стислі, проте, реальні завдяки попередньо проведеній підготовчій роботі.

 

Процес заміни вікон складається з двох основних етапів: проектування та проходження державної експертизи (займає від 1  до 1,5  місяці);  й , безпосередньо, заміна застарілих вікон на сучасні енергозберігаючі з двокамерним склопакетом . Щоб встигнути до кінця року, влітку було зроблено проекти, а в грудні, щойно з’явилися кошти, одразу розпочали їх замінювати.

 

Роботи у розпалі. До кінця року їх мають завершити в школах № 9, 12, 21 та дошкільних навчальних закладах № 2, 9, 27, 34. Всього на ці садочки спрямовано  2\3 суми. Завдяки  цьому їх дооблаштують новими вікнами повністю.

 

Тим часом, у школах вікна замінюють поки що лише там, де вони найменше відповідають вимогам енергозбереження.  

 

Також,  з міського бюджету профінансовано й облаштування «теплих» відкосів, що суттєво зберігає теплову енергію.

 

Така заміна вікон - один із пріоритетів при ремонтах у приміщень комунальних закладів. Оскільки, це не лише суттєво зменшує витрати на опалення, а й дозволяє уникнути протягів та створити комфортні умови для найменших білоцерківців. Подібні роботи продовжуватимуться і в подальшому.




Опубліковано: 27 грудня 2017 року
Поділитися