Білоцерківці насолодилися майстерністю кращих хорових колективів Київщини

03 червня в м. Біла Церква відбувся гала концерт Х обласного конкурсу хорових колективів ім. К.Стеценка. Урочисте відкриття біля Будинку органної та камерної музики розпочали хорові колективи області піснею «Молитва за Україну». Зведеним хором було доручено диригувати керівнику дитячого хорового колективу «Світанок» Ірині Котовій (м. Біла Церква, володарі гран-прі конкурсу).

 

Зі святом учасників привітали начальник управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Ігор Подолянець, хормейстер, режисер, соліст-вокаліст, Член Всеукраїнської музичної спілки, секретар Асоціації діячів естрадного мистецтва України, Заслужений діяч мистецтв України Василь Романчишин та заступник міського голови Ольга Настіна, яка наголосила, що сьогодні, 03 червня, Біла Церква радо приймає творчі хорові колективи з усієї області та привітала всіх гостей та жителів зі 100-річчям отримання Білою Церквою статусу міста.

 

В рамках свята поклали квіти від Київського обласного управління культури, національностей та релігій та Білоцерківської міської ради до меморіальної дошки Кирила Стеценка, який жив та працював у нашому місті.

 

Всі учасники концерту були нагороджені дипломами та цінними подарунками. Спонсором колективів Білої Церкви – І місце хор «Від серця до серця (кер. Володимир Клюєв) та гран-прі конкурсу хор «Світанок» (кер. Ірина Котова) виступив депутат Білоцерківської міської ради Андрій Король.

 

Символічно те, що нагороди та дипломи переможцям вручив внук Кирила Стеценка, його тезка, відомий скрипаль - Кирило Стеценко. А також виконав твори свого дідуся. 

 

Приємно, що Біла Церква залишається центром культури і духовності Київщини.


Відділ культури і туризму міської ради

 

 


Опубліковано: 06 червня 2017 року
Поділитися