Білоцерківський будинок органної та камерної музики відзначив 30-річний ювілей

04 березня в Білій Церкві відбувся святковий концерт  з нагоди 30-річчя заснування КЗ  БМР «Білоцерківський міський будинок органної та камерної музики» (директор – Володимир Клюєв). Уперше зал гостинно запросив слухачів 07 березня 1990 року – на концерт у виконанні солістки республіканського будинку органної та камерної музики, народної артистки України Ірини Калиновської. Будинок органної та камерної музики був, є і залишається серцем творчого життя не тільки Білої Церкви, але й Київщини.

Від імені міського голови Геннадія Дикого з вітальним словом до присутніх звернулася його заступник Катерина Литвиненко. Вона наголосила, що Будинок органної та камерної музики є центром мистецтва не тільки в Білій Церкві, але й на всій території України. Цей заклад знає дуже багато відомих артистів, адже стіни цієї будівлі неодноразово гостинно приймали різних талановитих майстрів. І сьогодні колектив закладу має вагомі здобутки, якими може пишатися і демонструвати глядачам.

Свої вітання та побажання також адресували: депутат Київської обласної ради Вячеслав Хмельницький, депутати Білоцерківської міської ради Володимир Панасов, Вадим Кошель, Андрій Король та Володимир Бабенко, начальник відділу культури та туризму міської ради Юлія Ковальська, головний спеціаліст відділу культури, мистецтв, охорони культурної спадщини управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Наталія Остапенко, завідувач сектором культури, молоді та спорту Білоцерківської районної державної адміністрації Роман Бичек, голова профспілки Білоцерківського національного аграрного університету Володимир Недашківський, головний адміністратор Національної філармонії України Валерій Пархомюк, директор Національного будинку органної та камерної музики Тетяна Стаховська, директор Білоцерківської школи мистецтв №1 Леся Крижешевська та ін.

Також було зачитано вітальний лист від голови Київської обласної державної адміністрації Олексія Чернишова, вітальний лист від Міністерства культури, молоді та спорту України.

Під час заходу працівникам Білоцерківського міського будинку органної та камерної музики були вручені грамоти міської ради та її виконавчого комітету, грамоти відділу культури і туризму міської ради, подяку та почесну грамоту Київської обласної ради з врученням іменних годинників, а також символічні подарунки та квіти.

Під час заходу виступили: заслужені артисти України Тетяна Орлова та Ірина Харечко, народна артистка України Ірина Калиновська та ін.

У заході взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради та члени виконавчого комітету міської ради, творча інтелігенція, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Для довідки

За 30 років існування Білоцерківський будинок органної та камерної музики став одним із кращих концертних залів України – зі своєю унікальною акустикою та чудовим звучанням органу. На сцені органного залу виступали талановиті заслужені та народні артисти не тільки з України, але і з США, Англії, Бельгії, Нідерландів, Швейцарії, Італії, Німеччини, Австрії, Словаччини, Польщі, Норвегії, Швеції, Латвії, Литви, Молдови, Білорусії, Росії, Японії та Китаю.

Щороку в Будинку органної та камерної музики проводиться фестиваль «Золота осінь», який дарує білоцерківцям знайомство з новими виконавцями та цікавими концертними програмами. Сцена органного залу стала трампліном для багатьох виконавців музичних шкіл до консерваторій, музичних училищ. Будинок органної та камерної музики – цікавий туристичний об’єкт, який щороку приваблює численних гостей як з України, так і з-за кордону; тут традиційно проводяться урочисті події та важливі міські заходи.

Білоцерківський будинок органної та камерної музики відзначив 30-річний ювілей


Опубліковано: 05 березня 2020 року
Поділитися