Білоцерківській шині – 45!

22 грудня у Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди 45-ї річниці ПрАТ «Росава». Саме 45 років тому, 22 грудня 1972 року була випущена перша білоцерківська шина, і з її появою розпочалася легендарна історія українського виробника цієї продукції.

 

З нагоди свята з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий, який наголосив, що на сьогодні саме ПрАТ «Росава» та білоцерківська шина є візитівкою нашого міста, а саме підприємство є найбільшим платником податків до міського бюджету.

 

«Саме завдяки вашим здобуткам, вашій праці, тим податкам, які ваше підприємство та кожен з вас сплачує до міського бюджету, Біла Церква розвивається. Це найбільший внесок у розвиток нашого міста. Бажаю вам успіхів, виходу на загальноєвропейські та світові ринки, збільшення обсягів виробництва та зростання доходів. Також бажаю, щоб Біла Церква була містом, де отримують гідну заробітну плату, де хочеться жити, народжувати дітей та спокійно зустрічати старість. Вдячнийвам, що своєю щоденною наполегливою працею ви прагнете до цього!» - наголосив міський голова.

 

З вітальний словом до присутніх звернувся також генеральний директор ПрАТ «Росава» Олександр Даліба. Він наголосив, що протягом років роботи підприємства були пройдені славетні етапи будівництва, подолання труднощів та розвитку, створено потужний виробничий, технічний, кадровий потенціал, проводиться реконструкція та модернізація виробництва.

 

«За ці роки ми виробили більше 200 мільйонів шин, було розроблено та доставлено на виробництво близько 250 типорозмірів шин для легкових автівок, комерційного транспорту, сільськогосподарської техніки. Шини «Росава» завоювали споживачів у понад 60 країнах світу на всіх континентах. Понад 50% продукції ми експортуємо на зовнішні ринки,у першу чергу – це ринки Євросоюзу, США, Канади, Азії, Африки. Ми пишаємося, що якість наших шин гідно оцінена українським споживачем», - зазначив Олександр Даліба.

 

Генеральний директор наголосив, що сьогодні завод розвивається, його цехи оснащені найсучаснішим високотехнологічним обладнанням світових виробників, впроваджуються новітні технології з використанням нових видів сировини та матеріалів, що дало змогу розробити нове покоління шин, що в свою чергу дозволить вивести продукцію заводу в премуім-сегмент ринку. Представникам трудового колективу, а це понад 3,5 тисячі працівників, побажав міцного здоров’я, благополуччя у родинах, процвітання заводу та його партнерів, міста та держави.

 

Кращим працівникам підприємства були вручені почесні грамоти від голови правління – генерального директора та грошові премії. Крім того, як повідомив генеральний директор підприємства, усі працівники заводу були відзначені символічною премією у розмірі 45%.

 

Зі словами вітань та побажань працівникам підприємства виступив також голова обласної ради Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості Віктор Кисіль. Він наголосив, що на підприємстві не тільки випускають високоякісну продукцію, але й дотримуються  високих соціальних стандартів, дбають про належні умови праці та відпочинку фахівців. Також відзначив працівників підприємства грамотами та грошовими преміями профспілки працівників Нафтохімпрому України.

 

Під час заходу окремі слова вдячності лунали на адресу ветеранів підприємства.

 

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до барельєфу вшанували одного з перших генеральних директорів заводу Михайла Митрофанова.

 

Під час урочистого заходу з творчими дарунками виступили: член Золотого Фонду Білоцерківщини, соліст Національного президентського оркестру України Григорій Музика, переможниця шоу «Україна має талант. Діти» Вероніка Морська, капела бандуристів «Україночка» школи мистецтв №5 (керівник – заслужений діяч мистецтв Сергій Томащук), зразковий ансамбль танцю «Щасливе дитинство» (керівник – заслужений працівник культури України Ольга Тараненко) та ін.

 

У заході взяли участь депутати Білоцерківської міської ради, представники громадськості та журналісти.

Білоцерківській шині – 45!


Опубліковано: 25 грудня 2017 року
Поділитися