Білоцерківська громада отримає комплексну підтримку для проведення оцінки потреб та планування відновлення й розвитку

Нашу громаду було попередньо відібрано для участі в пілотному проєкті щодо оцінки потреб та планування відновлення на місцевому рівні, що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН) у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Форум з планування відновлення на місцевому рівні, який відбувся 1 листопада в Києві, об’єднав учасників  цього проєкту. За дорученням Геннадія Дикого нашу громаду представляв заступник міського голови Василь Морський. 

Територіальні громади України відіграють вкрай важливу роль у відбудові та відновленні країни. Намагаючись підвищити свою стійкість і подолати негативні наслідки війни, громади стикаються з низкою проблем та викликів, пов’язаних, перш за все, з нестачею фахівців, ресурсів, організаційної та фінансової підтримки.  

Для подолання цих викликів, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, спільно з ПРООН, відібрали з-поміж ста 10 територіальних громад для участі у пілотному проєкті з планування відновлення на місцевому рівні. Ініціатива проходить за підтримки ПРООН та фінансування Уряду Японії у межах проєкту «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною».

Тож Білоцерківська міська територіальна громада, серед десяти громад із 8 областей України, отримає комплексну підтримку для проведення оцінки потреб та планування відновлення й розвитку. 

Як зазначив під час форуму Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі, результат реалізації пілотного проєкту в десяти громадах має важливе значення. Адже від його успіху залежить перспектива поширення відповідного досвіду на всю Україну.

Своєю чергою, постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє відзначив, що кожна громада в Україні відіграє важливу роль для відновлення держави загалом. Пан Сільє висловив сподівання, що мобілізація зусиль усіх зацікавлених сторін сприятиме успішній реалізації проєкту.

- За матеріалами Агенції відновлення та розвитку

Білоцерківська громада отримає комплексну підтримку для проведення оцінки потреб та планування відновлення й розвитку


Опубліковано: 02 листопада 2023 року
Поділитися