Білій Церкві - 980

15-16 вересня в м. Біла Церква було проведено ряд заходів з нагоди 980-річниці з дня  заснування міста.

15 вересня на площі перед виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради відбулася  церемонія урочистого відкриття свята «Білій Церкві - 980».

Міський голова В.Савчук привітав жителів та гостей міста з 980-ою річницею з дня заснування Білої Церкви. Висловив слова вдячності  всім, хто причетний до розбудови міста, хто своєю працею відроджував та примножував його здобутки та традиції. Зокрема, ветеранам Великої Вітчизняної війни та праці,  учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС,  трудовим колективам бюджетоутворюючих підприємств, медикам та освітянам, працівникам культури і молодіта ін.

Міський голова висловив впевненість у тому, що в Білої Церкви прекрасне майбутнє, адже в місті підростає талановите молоде покоління.  Побажав всім благополуччя, здійснення мрій та задумів.

З днем міста всіх жителів Білої Церкви привітав народний депутат України В.Чудновський, який відмітив, що  Біла Церква має величну історію, якою пишаються білоцерківці та наголосив, на необхідності й надалі працювати заради добробуту та розвитку рідного міста.

За традицією, міський голова В.Савчук вручив квіти й цінний подарунок  молодому подружжю – Олексієвих, які саме в день відзначення 980-ої річниці Білої Церкви обмінялися весільними обручками, а  подружжю Мар’янських, які  в цьому році святкують «золоте» весілля, був вручений подарунок від народного депутата України В.Чудновського.

Разом із подружжями В.Савчук підняв на головній площі прапор міста.

В ході заходу також відбулося нагородження переможців конкурсу-огляду благоустрою та території утримання,  який проходив з ініціативи Благодійного фонду К.Єфименка, в номінаціях «Кращий двір», «Кращий двірник» та «Кращий будинок зразкового порядку».

В рамках святкових заходів відбулися - відкриття обласного фестивалю духових оркестрів «Сурми Київщини», в якому взяли участь 17 колективів з Київщини, «Свято квітів – яскравий вінець, екології міста і наших сердець», фестиваль середньовічної культури «Меч Юр’єва», другий чемпіонат міста з повзання серед малюків, четвертий конкурс талантів на приз міського голови «Музичний фонтан - 2012», карнавальне дійство «Святкує древні Юр’їв-град – 980!», молодіжна шоу-програма «Рандеву під зорями» та велика концертна програма «З днем народження Біла Церкво!», в які взяли участь Народна артистка України Руслана та гурт «Рождество».

Цього ж дня на Торговій площі відбувся ярмарок, на якому в широкому асортименті була представлена продукція власного виробництва місцевих виробників та сільгосппродукція підприємств-виробників Білоцерківського району.

Завершилися святкові заходи  фейєрверком.

В заходах взяли участь перший заступник Міністра інфраструктури України К.Єфименко, депутати Київської обласної ради І.Шилов, А.Даниленко,  представники делегацій з міст-побратимів Білої Церкви, секретар Білоцерківської єпархії - протоієрей Михаїл та ін.

В рамках свята 16 вересня  відбулася традиційна акція «Новий громадянин міста», в ході якої міський голова привітав  5  породіль, які народили немовлят на свято Дня міста та вручив їм цінні подарунки.



Опубліковано: 17 вересня 2012 року
Поділитися