Біла Церква зустрічала членів Київського регіонального відділення Асоціації міст України

08 червня в Білій Церкві відбулося чергове засідання загальних зборів Київського регіонального відділення Асоціації міст України.

 

У засіданні взяв участь голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, який наголосив, що державна влада ставиться з повагою до органів виконавчої влади, і мери міст обласного значення мають твердо розраховувати на підтримку обласної адміністрації, адже всі ініціативи й прагнення щодо покращення життя громадян Київщини твердо підтримуватимуться.

 

«Нещодавно Верховною Радою України були внесені зміни до законодавства, які врегульовують створення ОТГ, і відтепер є конкретний шлях, при якому міста обласного значення мають можливість об’єднувати навколо себе інші громади. Сьогоднішнє засідання є актуальним, адже мені важливо почути позицію керівників міських громад, щоб розуміти, які ініціативи очікувати, – зазначив Олександр Горган. – За минулий рік на Київщині додатково було створено 7 ОТГ. Зараз їх дев’ять. Крім того, є чимало ініціатив щодо  об’єднання громад і є чітке розуміння, через яку призму потрібно діяти, в якому напрямку рухатися.  Важливим чинником є те, що високі показники бюджетної діяльності  ОТГ, які вже існують,  і тих територій, що не охоплені, – суттєво відрізняються».

 

Голова Київської обласної державної адміністрації наголосив, що державна влада очікує підтримки від керівників органів місцевого самоврядування щодо створення нових ОТГ, обласна влада готова обговорювати умови таких об’єднань, оскільки це сприятиме спроможному фінансовому забезпеченню та належному рівню життя населення Київської області.

 

Міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий привітав учасників заходу, зазначив, що питання об’єднання територіальних громад є надзвичайно актуальним для Білої Церкви. Із початком дії Закону України щодо приєднання населених пунктів до міст обласного значення Біла Церква була готова об’єднуватися із навколишніми сільськими та селищними радами, проте у багатьох були свої бачення.

 

«Сьогодні ми ведемо перемовини  і маємо чіткий виписаний план послідовних дій щодо приєднання трьох селищних громад до Білої Церкви, – зауважив Геннадій Дикий. –До речі, Білоцерківська міська рада – одна з перших в Україні прийняла рішення згідно із перспективним планом розвитку міста про об’єднання з двадцятьма сільськими та селищними радами. Проте вони мали своє бачення подальшого  розвитку. На моє тверде переконання, громади, аби бути спроможними, мають бути достатньо великими, охоплювати серйозну інфраструктуру. І надзвичайно важливо те, що громади потрібно розвивати, шукати додаткові надходження, створювати нові робочі місця, а для цього – залучати інвестиції. Зрозуміло, що інвестор прийде до тієї ОТГ, де буде запропоновано максимум:  робочі руки,  необхідну інфраструктуру, комунікації та земельні ділянки».

 

Під час засідання загальних зборів Київського регіонального відділення Асоціації міст України присутніми було заслухано інформацію про впровадження реформи децентралізації у Київській області. Зокрема щодо реалізації Закону України №6466 «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення. З даного питання доповіли координатор Офісу впровадження децентралізаційної реформи Київського регіонального відділення Асоціації міст України Володимир Удовиченко та директор департаменту містобудування та архітектури Д. Ликов.

 

Виконавчий директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України Гаррі Мартін поінформував про проведення 14-го Українського муніципального форуму АМУ 18-19 червня 2018р. Присутні затвердили склад делегації Київського РВ АМУ на даний захід.

 

Директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України Гаррі Мартін та голова правління Київського регіонального відділення Асоціації міст України Анатолій Федорук також доповіли про заходи щодо підготовки святкування 20-річчя Київського регіонального відділення Асоціації міст України. Робочій групі було доручено підготувати програму заходу та визначитися з датою та місцем проведення ювілею.

 

У ході засідання було прийнято рішення про прийняття до лав Асоціації нових членів, підписано Меморандум про співробітництво між Київським регіональним відділенням Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та об’єднанням адвокатів «Київщина» та розглянуто інші питання.

Біла Церква зустрічала членів Київського регіонального відділення Асоціації міст України


Опубліковано: 11 червня 2018 року
Поділитися