Біла Церква відзначила свій День народження: Місто твого часу

Сьогодні, 08 вересня, Біла Церква відзначила своє головне свято – День народження. У цьому році нашому рідному місту виповнилося 986 років!

 

Перебуваючи під захистом небесного покровителя Георгія Побідоносця, Біла Церква має свою майже тисячолітню історію, пишається  славним минулим рідного народу, багатою історичною та культурною спадщиною. Наше місто пам’ятає імена й долі багатьох історичних осіб, у своїх куточках приховує унікальні спогади, має свій неповторний   шарм.

 

Білій Церкві - 986 років! Відзначення такої солідної дати  - це не тільки погляд в історію, це й аналіз сьогодення, з тим, щоб, вирішуючи нагальні щоденні проблеми, долаючи негаразди, яких у сучасному житті немало, чітко бачити перспективу, щоб наші люди знали, як вони житимуть завтра і що для цього необхідно.

 

День міста це свято, яке об’єднує всіх  жителів Білої Церкви. Цього дня, щоб відсвяткувати  іменини  зібралося багато білоцерківців та гостей міста. Всі охочі мали можливість проглянути та взяти участь у цілому комплексі святкових заходів. Розпочалися святкові заходи із дитинця Білої Церкви – Замкової гори, де відбулося  покладання квітів до пам’ятника засновнику міста над Россю– Ярославу Мудрому, після чого, поважні гості та білоцерківці рушили до портретів Героїв Небесної Сотні та воїнів, загиблих в зоні проведення АТО, де також, покладанням квітів вшанували пам’ять про Героїв.

 

На головній сцені відбулося урочиста церемонія відкриття свята. Міський голова Геннадій Дикий щиро привітав жителів та гостей нашого квітучого, чарівного міста  з 986-ою річницею з дня його заснування. 

 

«Сьогодні, дивлячись на тисячі талановитих дітей, яких народжує наша земля, ми можемо із впевненістю сказати  - ми непереможні. І ніхто, ніколи нас не переможе.  Я висловлюю слова щирої вдячності всім жителям Білої Церкви, депутатам усіх рівнів, нашим гостям та друзям, містам побратимам, адже ми всі разом працюємо над розвитком нашого міста. Я переконаний, що тільки завдяки щоденній, кропіткій праці  наших підприємців, які працюють на благо нашого міста, завдяки воїнам нашої 72 ОМБр та Зенітно-ракетного полку, які стоять на захисті територіальної цілісності нашої держави і дають нам можливість сьогодні мирно святкувати наш День народження – наше місто буде найкращим, найщасливішим та найуспішнішим в Україні. З Днем народження Біла Церкво!»

 

Зі святом присутніх привітала народний депутат України Ірина Сисоєнко: «Біла Церква завжди була, є і буде перлиною Київської області. Бажаю вам, у першу чергу, мирного неба над головою, процвітання, успіху і зростання, здоров’я кожному.

 

Ми всі разом із місцевою владою, народними депутатами робимо все можливе, аби життя  і здоров’я наших громадян були на першому місці, щоб система охорони здоров’я з кожним днем покращувалася  в державі. Для цього в Білій Церкві ми відкриваємо амбулаторії сімейної медицини, намагаємося збільшувати кількість машин екстреної медичної допомоги, але, разом з тим, я бажаю, щоб ви якнайменше їх викликали».

 

З нагоди Дня народження Білої Церкви  Ірина Сисоєнко вручила подяки білоцерківцям, які роблять вагомий внесок у  його розвиток. Так, за багаторічну сумлінну працю на ниві виховання майбутнього України – дітей, були відзначені: вчитель української мови Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня» Валентина Рой, тренер-вихователь ДЮСШ №1 Василь Литвин. 

 

Народний депутат України Хвича Мапарішвілі також звернувся до білоцерківців: «Ми разом святкуємо 986 річницю Білої Церкви. Її заснував великий Ярослав Мудрий, і сьогодні ви маєте можливість жити в гарному, затишному місті. Біла Церква по праву вважається обласним містом,  красивим туристичним краєм. Вдячний всім небайдужим до розвитку Білої Церкви людям, міському голові – за всі зміни у благоустрої міста, міським, обласним, народним депутатам, які приймають важливі рішення та роблять все можливе щодо покращення Білої Церкви. Бажаю, щоб місто було красивим, чистим та затишним».

 

Привітання також прозвучали від голови Білоцерківської державної районної адміністрації Геннадія Джегура, представників делегації з міст Островець-Свентокшиський (Польща),  Сенакі (Грузія), міста Кременчук (Україна), Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації.  

 

Цього дня ми почуваємося іменинниками,  наші серця переповнює радість за місто, яке є нашою затишною домівкою. Для всіх охочих організовано безліч  цікавих заходів. Які відбуватимуться протягом дня.  Свято звучить під гаслом «Місто твого часу». Про всі заходи, місце та час їх проведення можна дізнатися за посиланням: https://bc-rada.gov.ua/node/9155.

 

Згодом детальніше про ці заходи. Також на офіційному сайті Білоцерківської міської ради пізніше з’явиться відео версія усього свята.

Біла Церква відзначила свій День народження: Місто твого часу


Опубліковано: 08 вересня 2018 року
Поділитися